Σαράντα (40)χρόνια το ΠΑΚΟΕ στα πιστοποιημένα εργαστήρια του μετρά και αναλύει διάφορες παραμέτρους στο φυσικό και τεχνικό περιβάλλον που ζούμε και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του στους πολίτες της χώρας με τα αποτελέσματα των ερευνών του. Βοηθοί και συμπαραστάτες οι εθελοντές επιστήμονες που συνεργάζονται στο ΠΑΚΟΕ, διαθέτοντας πολλές ώρες από την ζωή τους στην προσπάθεια ενημέρωσης των συνανθρώπων μας.

Σε αυτή την έρευνα πραγματοποιήσαμε αρκετές δειγματοληψίες και μετρήσεις στα νερά ανθρώπινης κατανάλωσης σε ολόκληρο σχεδόν το νησί. Τα αποτελέσματα ευτυχώς για τους κατοίκους και για τις Δημοτικές αρχές πήγαν αρκετά καλά, πλην της εξαίρεσης της ύπαρξης νιτρικών αλάτων –  αυτό οφείλεται στην ύπαρξη νιτρικών λιπασμάτων στις καλλιέργειες – .      

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ (Αθήνα:29/04/2020)

1.Κύριο Γεώργιο Ψαθά Δήμαρχο Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Νομού Ευβοίας
2.Κύριο Ιωάννη Δημητρόπουλο Δήμαρχο Δήμου Ερέτριας Νομού Ευβοίας
3.Κύριο Αθανάσιο Μπουραντά Δήμαρχο Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Νομού Ευβοίας
4.Κυρία Ελένη Βάκα Δήμαρχο Δήμου Χαλκιδέων Νομού Ευβοίας
Κοιν:  Κύριο Φάνη Σπανό

Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Κύριοι Δήμαρχοι

Το ΠΑΚΟΕ με την σαραντάχρονη εμπειρία και επιστημονική του γνώση, σας στέλνει ΔΩΡΕΑΝ – Ιδιωτικός Ανεξάρτητος Κοινωνικοπεριβαλλοντικός Φορέας – τα αποτελέσματα των  χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων σε διάφορα σημεία του δήμου σας, όπου διαπιστώνεται ότι σχεδόν όλες οι αναλύσεις είναι εντός των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, όπως στα νιτρικά άλατα στα οποία οι τιμές πλησιάζουν το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Τα δείγματα αναφέρονται σε νερά ανθρώπινης κατανάλωσης. 

Θα θέλαμε να ενημερώσετε τους δημότες σας με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου – εάν βέβαια το επιθυμείτε – .

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και σας τονίζουμε ιδιαίτερα ότι αυτή η προσπάθεια του ΠΑΚΟΕ για την ενημέρωση σας είναι εθελοντική και δεν χρηματοδοτείται από κανέναν φορέα, πάρα μόνο  από τους 38.450 συνδρομητές του.

Για αυτό πιστεύουμε στις δυνατότητες σας και ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στις προτάσεις μας.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του ΠΑΚΟΕ