Το ΠΑΚΟΕ έχει επανειλημμένα καταγγείλει την παράνομη καύση πλαστικών όπως αναφέρεται παρακάτω. Ο ΤΙΤΑΝ καίει εδώ και δέκα χρόνια στην Πάτρα τα ίδια απορρίμματα, αλλά κανενός το «αυτί» δεν ιδρώνει.

          Συγχαρητήρια του ΠΑΚΟΕ σε όλους τους φορείς και θα είμαστε κοντά τους ότι και αν χρειαστούν μαζί βέβαια και τον Δήμο Παύλου Μελά.

          Μέλη 120 φορέων και σωματείων που είναι αντίθετα στην καύση απορριμμάτων RDF-SRF στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ η οποία βρίσκεται στη Νέα Ευκαρπία, διαμαρτυρήθηκαν με ένα έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα επέλεξαν να χορέψουν ζούμπα μπροστά στον Λευκό Πύργο με σύνθημα «καίμε θερμίδες και όχι απορρίμματα». Θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες της πόλης και υποστήριξαν το ότι όπως α άνθρωπος χρειάζεται άσκηση για καλή υγεία, επίσης για καλή υγεία χρειάζεται και ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς ρύπους , φουράνια, διοξίνες.

          Μαζί με τους πολίτες που ανησυχούν για το θέμα συντάσσεται και ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Φυτιάνος που δήλωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι  υπάρχει μεν από το 2003 ευρωπαϊκή οδηγία για καύση RDF SRF, αλλά τότε τα υλικά που χαρακτηρίζονταν ως τέτοια ήταν χαρτί, χαρτόνι, ξύλο, ενώ αυτά που καίγονται σήμερα είναι κατά 97% πλαστικά τα οποία κατά την καύση τους παράγουν τοξικό υδράργυρο και διοξίνες και φουράνια.