ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ : ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΡΟΝΟΙΟΥ

ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ME ΠΛΕΟΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Δελτίο Τύπου 804                                                             Αθήνα 2/1/2024

Το ΠΑΚΟΕ στην διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην χώρα μας και παγκόσμια , με τις εκατομμύρια επιπτώσεις ανεξαρτήτως ηλικίας , πραγματοποίησε   δέκα (10) έρευνες συσχετίζοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση με την συχνότητα του κορονοϊού,  όπως αυτό έγινε και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

  Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συσχέτιση ήταν άμεση. Το ίδιο δυστυχώς συνέβη και το δίμηνο Νοεμβρίου Δεκεμβρίου του 2023.

  Οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων  , ιδιαίτερα των ΡΜ 2,5 αλλά και των ΡΜ10 , αυξήθηκαν σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 200% το ελάχιστο( διάβασε συνημμένη έκθεση – εκτίμηση των μετρήσεων ).

  Έτσι και η συχνότητα του κορονοϊού αυξήθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να γεμίσουν ιδιαίτερα με υπερήλικες όπου σε ποσοστό 70% – 80% να διασωληνωθούν.

 Οι ιώσεις και οι γαστρεντερίτιδες να βομβαρδίζουν κάθε ηλικία .

   Οι υψηλές θερμοκρασίες υπέρμετρες  των συνήθων έδωσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη του κορονοϊού και άλλων ιών όπου συνεχώς μεταλλάσσονται.

   Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα  του κινδύνου , γιατί οι εισαγωγές σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο πολλαπλασιάστηκαν.

    Μετά από 45 χρόνια δράσης και έντονης διαμάχης με τους «κρατούντες» το ΠΑΚΟΕ , όσον αφορά την « ποιότητα ζωής» των Ελλήνων για μια ακόμη φορά προτείνει:

 Α. Στους πολίτες

1. Να φορούν μάσκα διπλής προστασίας

2. Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των αποστάσεων

3. Να αποφεύγουν χώρους έντονου συνωστισμού και να παραμένουν σε χώρους καλά αεριζόμενους.

4. Να καταναλώνουν πολλά υγρά ( νερό και χυμούς)

5. Να προσφεύγουν στους γιατρούς όταν τα συμπτώματα συνεχίζονται έντονα μετά τη δεύτερη ημέρα.

Β. Στην πολιτεία

α. Να δώσει τις απαιτούμενες συστάσεις και εάν χρειαστεί να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψει και να αποτρέψει την μετάδοση του κορονοϊού και των άλλων επικίνδυνων ιών.

β. Με μηνύματα – τηλεοπτικές  και ραδιοφωνικές εκπομπές από ειδικούς, ώστε να κατευθύνονται οι πολίτες, για να αισθάνονται ασφαλείς  και να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για τα τεκταινόμενα.

γ. Να οργανώσει την πλήρη κάλυψη με αντιικά φάρμακα των πολιτών που έχουν επιπλοκές από άλλα νοσήματα.

δ. Να ξεφύγει από την αντίληψη ότι οι συνταξιούχοι είναι βάρος στον προϋπολογισμό και πρέπει να έχουμε έσοδα από τις συντάξεις που λόγω θανάτου δεν αποδίδονται.

 Τέλος το ΠΑΚΟΕ εύχεται σε όλους τους Έλληνες , το 2024 να ξεκινήσει με την φράση « Να αλλάξουμε τον κόσμο και όχι τον χρόνο».

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ