ΔελτίοΤύπου729 / Αθήνα 19 Ιουνίου 2023

Τελείως ακατάλληλη για μπάνιο, το κάποτε κόσμημα της παραλιακής έχει καταντήσει βόθρος!

Aδιάφορος” ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης που έχει αφήσει τη λίμνη στο έλεος των μικροβίων

Φωτογραφία από  τη δειγματοληψία

Από κόσμημα που ήταν κάποτε, η λίμνη της Βουλιαγμένης έχει μετατραπεί σε εστία μικροβίων, σε βόθρο γεμάτο εντερόκοκκους και E. coli.

Το ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε στις 15 Ιουνίου δειγματοληψίες στη λίμνη της Βουλιαγμένης και σήμερα παρουσιάζει τα αποτελέσματα που αποτελούν ντροπή για την δημοτική αρχή της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Ούτε ένα σημείο στη λίμνη δεν είναι καθαρό. Τα στοιχεία είναι όνειδος για ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο αρμόδιος Δήμαρχος θα είχε παραιτηθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα και θα ζητούσε καθημερινά συγγνώμη από τους συμπολίτες του.

Έχει αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες του για τα μικρά παιδιά που κολυμπούν και σίγουρα θα μολυνθούν από τα μικρόβια αυτά; Το αποτέλεσμα: κολπίτιδες, σαλπιγγίτιδες κ.α.

Τον προκαλούμε και τον προσκαλούμε παρουσία εισαγγελέα να γίνουν κοινές δειγματοληψίες.

Το ΠΑΚΟΕ από το 2017 είχε προειδοποιήσει για την κατάσταση όταν στα μισά σημεία της λίμνης υπήρχε μόλυνση. Τώρα δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο καθαρό και αυτό αποτελεί ευθύνη του Δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Το ΠΑΚΟΕ αύριο θα στείλει καταγγελία στον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, στον Υπουργό Υγείας, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και στον Αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σας παραθέτουμε ακολούθως τον πίνακα με τα στοιχεία, τον χάρτη όπου έγιναν οι δειγματοληψίες και φωτογραφίας από τα τρυβλία όπου φαίνονται και δια γυμνού οφθαλμού τα μικρόβια με τα οποία έχει γεμίσει η λίμνη Βουλιαγμένης.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

36. Αποτελέσματα Μικροβιακών Καταμετρήσεων  σε νερό λίμνης Βουλιαγμένης,     στις 15 / 06 /  2023.

  1. Αποικίες κολοβακτηριοειδών και  E. Coli   σε  θρεπτικό υπόστρωμα Coliforms Chromogenic Agar E. coli

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ