ΔελτίοΤύπου722 / Αθήνα 08 Ιουνίου 2023

Ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης απαντά στα ασύστολα ψεύδη του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του Δημάρχου Γλυφάδας

Πιστοποιημένο από το EUROCERT το ΠΑΚΟΕ για να διεξάγει εργαστηριακές αναλύσεις

Με δύο συνεντεύξεις του στις 7 και 8 Ιουνίου στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης στα ασύστολα ψεύδη των Δημάρχων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Γλυφάδας, στους οποίους έχει ήδη καταθέσει αγωγή και μήνυση. Ο Δήμαρχος, μάλιστα, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα λογοδοτήσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα σκάνδαλα στο Δήμου του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ στη διάρκεια της εκπομπής  παρουσίασε το πιστοποιητικό του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών με το οποίο μπορεί και διεξάγει εργαστηριακές αναλύσεις αποστομώνοντας έτσι όλους όσοι με ψέματα προσπαθούν να πλήξουν το κύρος του ΠΑΟΚΕ, που εδώ και 44 χρόνια δίνει αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

Στην συνέντευξη του στις 8 Ιουνίου και σε πάνελ απέναντι στο Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ είπε:

«Άκουσα με μεγάλη προσοχή το Δήμαρχο, αλλά λυπάμαι γιατί δυστυχώς δεν διαβάζει, μάλλον δεν ακούει και δεν ξέρω τι συμβαίνει. Στην περιοχή του Δήμου Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης από τα 25 δείγματα που έχουμε πάει, μόλις τα δύο είναι μολυσμένα. Εάν, λοιπόν, ο κύριος Δήμαρχος και οι υπόλοιποι δεν συνειδητοποιούν ότι μόλις δύο δείγματα είναι μολυσμένα, ε τότε πρέπει να πούμε ότι από τα 25 τα 27 είναι καθαρά για να πούμε ότι είμαστε εντάξει. Σε ότι αφορά το θέμα με τις γαλάζιες σημαίες.

Το ΠΑΚΟΕ λειτουργεί εδώ και 44 χρόνια και κάνει την ίδια δουλειά κάθε καλοκαίρι. Από το 1979 μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, παίρνοντας κάθε χρόνο περίπου 800 δείγματα, διαπιστώνεται ότι μόλις το 8%-10% σε όλη την Ελλάδα είναι μολυσμένα. Το 90% είναι καθαρά νερά.

Σε ότι αφορά τα εργαστήρια, στα οποία κάνουμε τις αναλύσεις, θα σας διαβάσω το πιστοποιητικό μας και το ποιος κοροϊδεύει τον κόσμο κύριε Δήμαρχε θα το βρούμε στα δικαστήρια για τα σκάνδαλα που έχουν βγει σε βάρος σας. Τα σκάνδαλα που έχουν βγει σε βάρος του κ. Κωνσταντέλλου είναι πάμπολλα. Τα έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ στο pakoe.gr και έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα, στον Άρειο Πάγο. Εμείς 44 χρόνια αγωνιζόμαστε για καλύτερη ποιότητα ζωής και ο κύριος Δήμαρχος έχει το θράσος να μιλάει. Διαβάζω, λοιπόν, το πιστοποιητικό, το οποίο ισχύει για κάθε μία τριετία και λήγει στις 7 -1 – 2024. Έχει εκδοθεί από το Eurocert που είναι κομμάτι του ΕΣΥΔ. Και σας διαβάζω ότι είμαστε πιστοποιημένοι για τη διεξαγωγή εργαστηριακών αναλύσεων ύδατος, αέρα, εδάφους, τροφίμων, και μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ραδιενέργειας. Γι’ αυτά είμαστε πιστοποιημένοι. Και φυσικά για τα όσα λέτε θα πάμε στα δικαστήρια και για τα σκάνδαλά σας κύριε Δήμαρχε, για τους διορισμούς σας.

Παμψηφεί αθώωση του ΠΑΚΟΕ στο διαμάχη με το Δήμο Αγκιστρίου

Σε ερώτηση για αντιδικίες του παρελθόντος, ο κ. Χριστοδουλάκης απάντησε: «Η Αττική έχει 65 δήμους και μόνο δύο έχουν αντιδράσει. Χθες, λοιπόν, βγήκε απόφαση από το εφετείο Αθηνών και αθωωθήκαμε παμψηφεί στην δικαστική διαμάχη με το Αγκίστρι. Το 2016 είχαμε κάνει 15 δειγματοληψίες και οι 3 ήταν μολυσμένα νερά και ο δήμαρχος μας είχε κάνει μήνυση. Η μήνυση εκδικάστηκε χθες στο Εφετείο και αθωωθήκαμε παμψηφεί».

Σε ερώτηση για το προφίλ του ΠΑΚΟΕ ο κ. Χριστοδουλάκης απάντησε:

«Το ΠΑΚΟΕ είναι αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αστική, επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρία. Έχουμε 35.000 μέλη, 35.000 συνδρομητές και χρηματοδοτούμαστε από τα μέλη μας και από διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς κρατάμε στατιστικά στοιχεία. Κάθε χρόνο η ιστοσελίδα του Υπουργείου που αναρτά τις δικές του μετρήσεις έχει 12.000 με 14.000 επισκέπτες και του ΠΑΚΟΕ έχει 2.500.000 εκατομμύρια και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά η Google».

Κανένας άλλος δήμαρχος δεν διαμαρτυρήθηκε εκτός της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της Γλυφάδας

Στην συνέντευξή του στις 7 – 6 – 2023 ο κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης σε πάνελ με το δήμαρχο Γλυφάδας και τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος ανέφερε:

«To ΠΑΚΟΕ όπως γνωρίζετε 44 χρόνια λειτουργεί και για 44 χρόνια συνεχώς κάνει το μήνα Μάιο ενόψει κάθε καλοκαιριού και πραγματοποιεί προσδιορισμούς για μικρόβια που είναι το εσερίχια κόλι και οι εντερόκοκκοι. Τα τελευταία πέντε χρόνια ευτυχώς η κατάσταση των θαλασσών μας είναι πάρα πολύ καλή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα το 92% των δειγμάτων που πήραμε στην Αττική, που είναι 247 δείγματα, το 92% όπως προανέφερε είναι καθαρές θάλασσες και μόνο το 8%  είναι  μολυσμένες. Για το θέμα των γαλάζιων σημαιών έχω να πω ότι δεν είναι θεσμικό όργανο, αλλά είναι ένας ιδιωτικός φορέας όπως είμαστε εμείς».

Σε ερώτηση για την πιστοποίηση του ΠΑΚΟΕ απάντησε: «Είμαστε και πιστοποιημένος φορέας και διαπιστευμένος. Η διαπίστευσή μας και η πιστοποίησή μας είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα μας στο pakoe.gr. Σας λέω, λοιπόν, ότι αυτές οι έρευνες γίνονται για 44 συνεχή χρόνια. Και για τη συγκεκριμένη έρευνα των θαλασσών επαναλαμβάνω είμαστε και πιστοποιημένοι και διαπιστευμένοι».

Ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ ακόμα είπε: «Τα αποτελέσματα των μετρήσεων κάθε χρόνο εδώ και 44 χρόνια, κάθε καλοκαίρι τα στέλνουμε με email επίσημα σε όλους τους δήμους, μηδενός εξαιρουμένου. Συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου απεστάλησαν σε όλους τους Δήμους και σε σας και έχουμε αναφορές ότι το έχετε λάβει, το Δελτίο Τύπου με όλα τα αποτελέσματα. Δεύτερον όσον αφορά την ανευθυνότητα που ανέφερε ο δήμαρχος, αυτό θα το συζητήσουμε στα δικαστήρια, που του έχουμε κάνει από προχθές μήνυση και αγωγή.  Και βγάλαμε και Δελτίο Τύπου σχετικά με αυτό. Εδώ και 44 χρόνια αυτά ακούμε από διαφόρους σαν και εσάς. Κανένας άλλος δήμος εκτός από εσάς δεν διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτή την έρευνα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ