Δελτίο Τύπου 707 / Αθήνα Παρασκευή 12  Μαϊου 2023

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις 5 Μαίου ανακοίνωσε το τέλος της πανδημίας του Covid 19. Η ανθρωπότητα, με πολλές απώλειες, βγήκε νικήτρια στη μάχη αυτή. Τώρα θα έρθει η ώρα του απολογισμού και της έρευνας για τις παρενέργειες που μπορεί να έχουν τα εμβόλια στην ανθρώπινη υγεία.

Παγκοσμίως ο Covid 19 δεν είναι πλέον πανδημία. Στην Ελλάδα, όμως, από ότι φαίνεται ακόμα τον θεωρούμε πανδημία. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο νόμος 4865, στο άρθρο 25 του οποίου προβλέπονται τα πρόστιμα των 50 και 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών.

Το άρθρο είναι σε αναστολή από τον Απρίλιο του 2022, ωστόσο, κατά καιρός διάφορα «ραβασάκια» με πρόστιμα φτάνουν σε ανυποψίαστους πολίτες, όπως συνέβη με πολίτη στο Αγρίνιο τον περασμένο Μάρτιο. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κακώς δεν έφερε στη Βουλή μία τροπολογία για να αντικατασταθεί το συγκεκριμένο άρθρο.

Πρώτη προτεραιότητα στην νέα Βουλή για την επόμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να είναι η αντικατάσταση του νόμου 4865 με νέο νόμο.

Γιατί αλλιώς η γραφειοκρατία όλο και κάποιο «ραβασάκι» θα στέλνει σε πολίτες, που θα καλούνται να πληρώνουν πρόστιμα για κάτι που πλέον δεν υπάρχει. 

Από τη γραμματεία του ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΥγεία