Δελτίο Τύπου 706           Αθήνα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Στην δικαιοσύνη για εγκληματική αδιαφορία για το άκρως επικίνδυνο νερό στο Δήμο Βέλου Βόχας, στέλνει το ΠΑΚΟΕ τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο.

Το ΠΑΚΟΕ θα ζητήσει από τον αρμόδιο εισαγγελέα Κορίνθου, όπως διενεργήσει έρευνα για τις καταγγελίες μας για το μαύρο και πάρα πολύ βλαπτικό για τη δημόσια υγεία νερό στο Βέλο προκειμένου να δράσει άμεσα και να επιβάλλει τις κατάλληλες κυρώσεις έτσι ώστε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την υπόθεση.

Ήδη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιου κινητοποιήθηκε μετά τις δύο συνεχόμενες ανακοινώσεις του ΠΑΚΟΕ και με επείγον έγγραφο της προς το Δήμο Βέλου Βόχας, το οποίο σας παραθέτουμε συνημμένα, ζητά να προβεί άμεσα στις κατά νόμο και λόγο αρμοδιότητας ενέργειες για να διασφαλιστεί σε μόνιμη βάση η υγιεινή παροχή πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στις περιοχές, στις οποίες αποκάλυψε το ΠΑΚΟΕ ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Το ΠΑΚΟΕ εδώ και 44 χρόνια πρωταγωνιστεί στους αγώνες για το περιβάλλον, για την δημόσια υγεία, για την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής. Και για την περίπτωση του νερού στο Βέλο το ΠΑΚΟΕ θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών, καταναλωτών του νερού στην περιοχή και για να λογοδοτήσουν όλοι όσοι έθεσαν την υγεία τους σε κίνδυνο. Τα ψέματα τελείωσαν και ήρθε η ώρα του εισαγγελέα…

Από τη γραμματεία του ΠΑΚΟΕ

Ακολουθεί το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιου: