Δ.Τ. 687 / Αθήνα, 16.03.2023

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. στα 44 χρόνια λειτουργίας του δεν εμπλέκεται σε κομματικές διαμάχες της κεντρικής διοίκησης ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. στρατεύεται μόνο στη μάχη της προστασίας του περιβάλλοντος, γεγονός το οποίο έχει αποδείξει διαχρονικά και γι’ αυτό επιβιώνει με όλες τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.  

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. δεν είναι σύλλογος, αλλά αστικός, μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός με δικά του εργαστήρια, πιστοποιημένα για την διεξαγωγή εργαστηριακών αναλύσεων ύδατος, αέρα, εδάφους, τροφίμων και μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ραδιενέργειας.

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. συμμετέχει σε προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν στον όρμο Βουλιαγμένης στις 6 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ από επιστημονικό συνεργείο του ΠΑ.Κ.Ο.Ε., μετά από καταγγελίες κατοίκων και δημοσιοποιήθηκαν τα πλήρη επιστημονικά στοιχεία, με τις ακριβείς τοποθεσίες και ώρες των λήψεων των δειγμάτων. Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. και απεστάλησαν σε όλους τους δήμους της χώρας και στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπως άλλωστε είναι η πρακτικής μας κάθε φορά.

Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στην ανακοίνωσή του της 13ης Μαρτίου 2023, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, παραδόξως αναφέρεται σε κολυμβητική περίοδο και μη κολυμβητική περίοδο. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ότι δεν είναι διαφορετικά τα νερά την καλοκαιρινή περίοδο και διαφορετικά τη χειμερινή περίοδο.

Καθαρά νερά σημαίνει υγεία για τους πολίτες όλες τις ημέρες του χρόνου, κάθε λεπτό και κάθε δευτερόλεπτο. Επίσης οι πολίτες που κολυμπούν το χειμώνα δεν είναι δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι. Η διασφάλιση της υγείας τους αποτελεί προτεραιότητα για το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. Γι’ αυτό άλλωστε κάθε χρόνο τον Ιούνιο το ΠΑ.Κ.Ο.Ε δημοσιεύει τα αποτελέσματα μίας ευρείας έρευνας με 1.500 δείγματα κολυμβητικών υδάτων απ’ όλη την Ελλάδα, όπως αντίστοιχα δημοσιεύει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αποδεδειγμένα οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. εκείνη την περίοδο είναι 2,5 εκατομμύρια, ενώ στην αντίστοιχη ανακοίνωση του Υπουργείου η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα του Υ.Π.Ε.Ν. δεν ξεπερνά τις 10.000.  Αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη στην 44χρονη ιστορία του ΠΑ.Κ.Ο.Ε.

Όσον αφορά στην ως άνω ανακοίνωση του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και τις δηλώσεις του δημάρχου, το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. τους καλεί να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα των δημοτών τους:

1) Πως είναι δυνατόν ο σημερινός δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης να αποκαλεί το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. μη πιστοποιημένο οργανισμό, όταν ο ίδιος ως υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2014 είχε ζητήσει από το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. να κάνει μετρήσεις «επί πληρωμή». Τότε ήταν πιστοποιημένος οργανισμός και σήμερα δεν είναι; Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. έχει στη διάθεσή του τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω.

2) Ποιοι είναι οι δήμαρχοι, οι οποίοι δήθεν έχουν καταγγείλει το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. για «εκβιαστικές πρακτικές», που αόριστα μιλά ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης;

3) Πόσα χρόνια χρειάζεται ο δήμαρχος για να ολοκληρώσει το έργο στο ρέμα Κόρμπι, όπου συντελείται δεκαετίες τώρα περιβαλλοντολογική καταστροφή και έχει γίνει στο παρελθόν εισαγγελική έρευνα; Γιατί επί των ημερών του έχουν σταματήσει τα έργα;

4) Ποιοι είναι οι «δήθεν εντολείς» στην έρευνα του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. για τους οποίους αόριστα μιλά ο δήμαρχος;

5) Με ποιον επιστημονικό τρόπο ο δήμαρχος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μετρήσεις του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. είναι «κατασκευασμένα μυθεύματα», όπως αναφέρει στην δήλωσή του;  

Για τα όσα αόριστα και αβάσιμα δήλωσε ο δήμαρχος περί «εκβιαστικών πρακτικών» κλπ., το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. άμεσα θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε βάρος του για τη διαφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων του.

Από τη Γραμματεία του ΠΑΚΟΕ


1 σχόλιο

Δημότης χωρις φωνή · 26 Μαρτίου 2023 στο 04:22

Νέο έργο απορροής βρόχινων … ο θεός να βάλει το χέρι του … Χείμαρρος καταρράκτης βρόμικων όλης της Βουλιαγμένης. Υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων; Έργο ντροπής.

Αντί να υπάρξει μέριμνα προστασίας του πιο εμβληματικού κόλπου της Ελλάδας .. έργο που εξυπηρετεί από την μία τους δρόμους κλπ (σωστά), από την άλλη (κακώς) μολύνει, καταστρέφει ανεπιστρεπτί ένα κόσμημα: Τον κόλπο του ναυταθλητισμού.

Ένα έργο αυτής της μορφής δεν πρέπει να θεωρείται έργο. Κρίμα. Λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν.
Βροχή=καφέ νερά … και αν το καϊμάκι φεύγει το κατακάθι (του καφέ) προστίθεται συνεχώς στον πυθμένα.
Είμαι σίγουρος ότι το έργο αυτό θέλει και μπορεί να τροποποιηθεί για να σωθεί ο κόλπος.
…..
Εισιτήρια, αντί απαγόρευσης στην πλαζ, καμία ανακοίνωση απαγόρευσης και ας έχουν υποχρέωση.
Μετρήστε το 2022 ημέρες βροχής . ….. εισιτήρια. Ίσως βρείτε 1 ημέρα με λίγα ή καθόλου εισιτήρια, τις άλλες …
Ένας εισαγγελέας υπάρχει;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.