ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : 613 / ΑΘΗΝΑ 31 03 2022

Την δεκαετία του “90” το ποσοστό το Ελλήνων φτωχών – όριο της φτώχειας όπως στατιστικά ονομάζεται, έφτανε το 25% -.

          Σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ, το όριο αυτό ξεπέρασε το 30% των νοικοκυριών.

          Η κυβέρνηση όμως ισχυρίζεται ότι είμαστε σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από την δεκαετία του “90” (παρά το αποπνικτικό δάνειο των 350 δις ευρώ που συνεχώς αυξάνετε εξαετίας των ανεξέλεγκτων παροχών).

          Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις της εισβολής των Ρώσσων στην Ουκρανία, οι συνεχείς αυξήσεις των ορυκτών καυσίμων από το 2020 (70% έως 100%), η έλλειψη ενεργειακής πολιτικής ( το ΠΑ.Κ.Ο.Ε φωνάζει από το 2018 για την δημιουργία αποθηκευτικών χώρων του φυσικού αερίου, σε παλαιά ορυχεία και νταμάρια κατάλληλα διαμορφωμένα, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ).

          Επίσης εγγράφως είχε καταγγείλει τις ετεροβαρείς συμβάσεις αγοράς του φυσικού αερίου σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ( 0,35€/m3 σε αντίθεση 0,18€/m3 των άλλων χωρών και πολλά άλλα που δεν έγιναν ουδέποτε, με βασικότερο την εγκληματική καθυστέρηση των εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ελλάδα ).

Η ακρίβεια οφείλεται στην έλλειψη οργάνωσης του συστήματος ελέγχου, είτε στα εισαγόμενα είτε στα εγχώρια προϊόντα, με αποτέλεσμα σήμερα οι καταναλωτές να είναι “βορά” των επιτήδειων κερδοσκόπων.

ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

  1. ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

α.      Εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηροποίηση των ποινών στους κερδοσκόπους

β.       Την άμεση απόφαση εξεύρεσης χώρων αποθήκευσης Φ.Α

γ.       Την προώθηση άμεσα έτοιμων σχεδίων ΑΠΕ

δ.       Την βέλτιστη απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων με κίνητρα

2. ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

α.      Την έρευνα αγοράς για όλα τα προϊόντα και ιδιαίτερα της διατροφής, που κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγειά τους και των παιδιών τους, να διαβάζουν με προσοχή τις ετικέτες της παραγωγής και λήξης των προϊόντων.

β.       Να καταγγέλλουν στο ΠΑ.Κ.Ο.Ε ( τηλ. 2108100805) και στις αρχές του κράτους ( αγορανομία, Α/Τ και όπου νομίζουν ), ότι κάποιος μπορεί να τους ακούσει.

γ.       Να αποφεύγουν τις σειρήνες των παγίδων – προσφορών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.Κ.Ο.Ε