ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : 612 / ΑΘΗΝΑ 24 03 2022

Την Κυριακή 20/3/2022 το πρωί ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά, η πρώτη ομαδική αποστολή Ουκρανών προσφύγων (40 άτομα – 10 παιδιά, 23 γυναίκες και 7 άνδρες), σε δομές του ΠΑ.Κ.Ο.Ε.

          Η αποστολή αυτή εγκαταστάθηκε σε ένα συγκρότημα studios στην Αγία Μαρίνα της Αίγινας.

          Η χρηματοδότηση, οργάνωση και η λειτουργία τις ομάδας αυτής, γίνεται από την ΑΜΚΕ “ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΑΣ” του ομίλου ΠΑ.Κ.Ο.Ε και περιλαμβάνει την στέγαση, σίτιση και ιατρική περίθαλψη.

          Η αποστολή αυτή θα παραμείνει στα studios 3 έως 6 μήνες.

          Με τα λυπημένα ματιά των παιδιών – δυο ΑΜΕΑ -, την καταφανή στενοχώρια των μητέρων και την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των πατεράδων (εάν είναι πολύτεκνοι έχουν την δυνατότητα να συνοδεύσουν την οικογένεια τους), το μόνο που σκέπτεσαι είναι “Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Την αποστολή συνόδευσαν ο πρόεδρος του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. κύριος Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, ο αντιπρόεδρος κύριος Μύρωνας Φασουλάκης και η πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ κυρία Ναταλία Χριστοδουλάκη, καθώς και η εκπρόσωπος της Ουκρανικής οργάνωσης στην Ελλάδα “Μπορισθένης” κυρία Σβιτλάνα Τσορνένκα.

          Το “ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΑΣ” τώρα προετοιμάζεται για την δεύτερη ομαδική υποδοχή πενήντα(50) Ουκρανών προσφύγων από την Μαριούπολη και το Χάρκοβο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.Κ.Ο.Ε