ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  574 – 28/10/2021

Επανειλημμένα το ΠΑΚΟΕ έχει καταγγείλει πληθώρα προϊόντων τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία των Ελλήνων.

Καθημερινά ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ διάφορα τρόφιμα με μικρόβια ή επικίνδυνες ουσίες.

Όμως για τους αρμόδιους του Υπουργείου Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μπαίνουν κύρια ερωτήματα:

1. Πως ελέγχονται οι αλυσίδες Υπεραγορών (Super Markets) και όχι μόνο, για την απόσυρση αυτών των προϊόντων -επειδή έχουμε καταγγελίες ότι παραμένουν στα ράφια και μετά την ανάκλησή τους- ;

2. Ποια είναι η διαδικασία καταστροφής αυτών των προϊόντων και πως ενημερώνεται ο καταναλωτής για αυτήν;

Αυτά πρέπει να απαντηθούν.

Ακολουθεί κείμενο ανάκλησης προϊόντων:

Δελτίο Τύπου για ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου, στο Πλαίσιο του Προγράμματος «έλεγχος για salmonella spp. και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών». Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής προέβη σε δειγματοληψία του τροφίμου με τα στοιχεία «Ρολό Κοτόπουλο Κατεψυγμένο» με αριθμό παρτίδας 33100921, ημερομηνία παραγωγής 10.09.21 και ημερομηνία ανάλωσης πριν από 10.09.2022, καθαρού βάρους 1,22kg από την επιχείρηση ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ.

Δελτίο Ανάκλησης Τροφίμου για Σκουμπρί καπνιστό φιλέτο ριγανάτο. Αριθμού παρτίδας Lot: 12042021 με ημερομηνία παραγωγής 14-05-2021 και ημερομηνία λήξης 11-02-2022 για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ Ε.Ε.». Διαπιστώθηκε η υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων που αφορούν τους πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ