ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 548 1/9/2021

Η Σκιάθος ένα καταπράσινο νησί, τουριστικός προορισμός, αλλά δυστυχώς πολλές φορές ασυνείδητοι επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι τον “ωχαδελφισμό” πολλών Ελλήνων καταστρέφουν “εν γνώσει” τους το φυσικό περιβάλλον, επειδή όπως πιστεύουν είναι ο “σιωπηλός” αποδέκτης πολλών περιβαλλοντικών εγκλημάτων.

Έτσι πρόσφατα ο Δήμαρχος του νησιού κατήγγειλε την ασυνείδητη απόρριψη υγρών αποβλήτων-βοθρολυμάτων στο ρέμα της περιοχής Ζορμπάδες, το οποίο χύνεται στη παραλία λουόμενων του Ασέληνου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα που ακολουθεί της εφημερίδας “Θεσσαλία”, η εγκληματική αυτή πράξη των ιδιοκτητών της ξενοδοχειακής μονάδας είναι συνεχής.

Γι’ αυτό το ΠΑΚΟΕ πιστεύει ότι πρέπει ο Δήμος μαζί με την Αστυνομία και την περιφέρεια Θεσσαλίας να “διατάξουν” αμέσως να κατασκευασθεί ο “ΣΤΕΓΑΝΟΣ” βόθρος από την ξενοδοχειακή επιχείρηση, γιατί το πρόστιμο με “ένσταση” μπορεί να μη πληρωθεί ΠΟΤΕ.

Ακολουθεί το δημοσίευμα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΙΑΘΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΨΙΑ

Καταγγελία και πρόστιμο 10.000 ευρώ σε ξενοδοχείο για μόλυνση παραλίας

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Σελ.: 16, 01/09/2021

Νέα καταγγελία κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Σκιάθου στο αστυνομικό τμήμα Σκιάθου, για μόλυνση της παραλία του Ασέληνου από ξενοδοχειακή μονάδα µε ρίψη λυμάτων σε ρέμα στην περιοχή Ζορμπάδες, ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο 1 0.000 ευρώ. Να αναφερθεί ότι μόλις πριν 10 µέρες είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο µε την υπόθεση να παραπέμπεται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Ο ∆ήµος επίσης απέστειλε τη σχετικά αναφορά για ενέργειες στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θεόδωρος Τζούμας, «επισκέφθηκε μαζί µε αντιδήμαρχο την περιοχή για αυτοψία για να διαπιστώσουν αν ο επιχειρηματίας συμμορφώθηκε αλλά αντίκρισαν ακριβώς την ίδια εικόνα µε πριν δέκα µέρες περίπου. Δηλαδή αστικά λύματα έπεφταν στο ρέµα στην περιοχή Ζορμπάδες από ένα σωλήνα από τις βοηθητικές εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής επιχείρησης όπου διατηρεί χώρους φιλοξενίας του προσωπικού και χώρο µε πλυντήρια. Και πάλι πήγαμε στην αστυνομία και τη δημοτική αστυνομία και του επιβλήθηκε / πρόστιµο 1 0.000 ευρώ λόγω του ότι έκανε την ίδια παράβαση, σύµφωνα µε την Κανονιστική για το περιβάλλον που περάσαμε ως νέα δημοτική αρχή. Η δικογραφία θα σταλεί και πάλι στον εισαγγελέα». Ο κ. Τζούμας εξήγησε ότι «εκτός από τη χώρα της Σκιάθου και των Κουκουναριών που υπάρχει βιολογικός καθαρισμός και δίκτυο αποχέτευσης, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες θα πρέπει να διαθέτουν βιολογικό καθαρισµό και οι μικρότερες στεγανούς βόθρους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτές οι βοηθητικές εγκαταστάσεις είναι σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη βασική ξενοδοχειακή εγκατάσταση που διαθέτει βιολογικό καθαρισµό. Εδώ θα έπρεπε να κάνει ένα στεγανό βόθρο» επισήµανε ο κ. Τζούμας. Επιπλέον ανέφερε ότι «δεν γνωρίζει αν έχει γίνει αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος µετά την αποστολή του φακέλου στον εισαγγελέα». Σημειώνεται ότι παρόμοια παράβαση είχε γίνει και πάλι καταγγελία για την ίδια ακριβώς παράβαση και είχε διαβιβαστεί από το Αστυνομικό Τµήµα η καταγγελία στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Παραλία Ασέληνου στη Σκιάθο

Από τη γραμματεία του ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ