ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΤΗΝ ‘ΘΕΡΙΖΕΙ’ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, 06/05/2021

Η χώρα έχει γονατίσει εξαιτίας του χειρότερου κύματος κορονοϊού στον κόσμο καθώς αναφέρονται  πάνω από 350.000 κρούσματα κάθε μέρα. Οι άνθρωποι ασφυκτιούν πάνω σε φορεία καθώς μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο χωρίς να υπάρχουν πουθενά διαθέσιμα κρεβάτια. Ασθενείς ικετεύουν για οξυγόνο και φάρμακα έξω από υπερπλήρη νοσοκομεία σε μια άνιση μάχη με τον χρόνο που συχνά καταλήγει σε πένθος. Στο Νέο Δελχί η κατάσταση είναι τόσο τραγική που ένας ναός διαθέτει φιάλες οξυγόνου που τις μοιράζονται οι σοβαρά άρρωστοι.

Γενναίοι γιατροί, εθελοντές και τοπικές ομάδες δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα ενάντια στον θανατηφόρο ιό αλλά έχουν φτάσει στα όριά τους καθώς χρειάζονται επειγόντως ζωτικές προμήθειες.

Υπερπλήρεις ΜΕΘ, γεμάτοι διάδρομοι νοσοκομείων και υπερχειλισμένα κρεματόρια έχουν φέρει το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό στο μέτωπο μιας άνισης μάχης. Τώρα, στην απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατήσουν τους ασθενείς ζωντανούς, ανεβάζουν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, εκλιπαρώντας για οξυγόνο κι άλλες προμήθειες.

Ένας ολόκληρος χρόνος πανδημίας μας έχει μάθει πως αυτοί που υποφέρουν περισσότερο είναι συνήθως οι πιο ευάλωτοι.

Για όλα τα παραπάνω το ΠΑΚΟΕ σας προτείνει να απευθυνθείτε στην Πρεσβεία της Ινδίας (Κλεάνθους 3, Αθήνα 10674, 210-7216227, hoc.athens@mea.gov.in) ούτως ώστε να σας ενημερώσουν για τους τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε ΣΗΜΕΡΑ κ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ γιατί τότε θα είναι πολύ αργά.

Από την Γραμματεία του ΠΑΚΟΕ