ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 446/ 4/11/2020

Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει καταγγείλει παρόμοια γεγονότα, όπως αυτά που αναφέρονται παρακάτω, μετά από καταγγελίες αφενός σε στρατόπεδα της Αττικής και αφετέρου σε σχολές εκπαίδευσης ένστολων της ΕΛΑΣ, του Στρατού κ.α.

Πρόσφατα διαπιστώσαμε σε δύο στρατόπεδα της Αττικής παρουσία κολοβακτηριδίων στο νερό και παλαιότερα σε μερικά ΚΨΜ σε τυρόπιτες μικροβιακό φορτίο υψηλό.

Όλα αυτά μαζί με τις παραποιημένες ετικέτες μας δείχνουν το δρόμο της επιπολαιότητας και της εγκληματικής αδιαφορίας των υπευθύνων για την υγεία των παιδιών που μας «προστατεύουν» από κάθε εξωτερική απειλή.

Η αγωνιώδης και καταγγελτική επιστολή που παρατίθεται αποδεικνύει τα παραπάνω.

Mε επιστολή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη συνδικαλιστές της Αστυνομίας. Παράλληλα, την ίδια επιστολή έχουν κοινοποιήσει και στην Εισαγγελία έτσι ώστε να κινηθούν και ποινικές διαδικασίες γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Στην κατεπείγουσα επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

 «Κύριε υπουργέ, με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε (γιατί πιστεύουμε ότι σας έχουν αποκρύψει) το τι συμβαίνει στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη σίτιση των Δοκίμων Υπαστυνόμων. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν τρόφιμα τα οποία δόθηκαν προς κατανάλωση με ληγμένη ημερομηνία λήξης άλλα και με επικολλημένη νέα, πάνω στην παλιά, ημερομηνία λήξης, κάποια έκτων οποίων καταναλώθηκαν αφού δεν εντοπίστηκαν εγκαίρως». Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρουν:

«Είναι απορίας άξιο ότι η Διοίκηση της Σχολής δεν ενημέρωσε ως όφειλε αποκρύβοντας τόσο από τον Ακαδημιάρχη Υποστράτηγο κ. Αϊβαζίδη Αβραάμ όσο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για το μείζον αυτό θέμα αφού αμφότεροι ενημερώθηκαν από την Ένωσή μας. Η Ένωσή μας θα ενημερώσει ως οφείλει κάθε Αρχή προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των συναδέλφων μας. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ