ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 432/ 22/9/2020

Η ανεξέλεγκτη διατροφή αιτία ανεξέλεγκτων μολύνσεων

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης από τις κινεζικές αρχές για την νέα επίθεση ενός βακτηριδίου και συγκεκριμένα της βρουκέλλωσης, το οποίο όπως θα διαβάσετε παρακάτω ήταν εγκληματικό λάθος των «υπευθύνων», το ΠΑΚΟΕ πρόκειται να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα  για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι «ανεύθυνουπεύθυνοι» της τραγωδίας που έπληξε από το τέλος του 2019 και συνεχίζει ακάθεκτα να πλήττει με την μορφή της πανδημίας τον πλανήτη, έχοντας μέχρι τώρα σκοτώσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους και έχοντας προκαλέσει τεράστια ζημιά στην δημόσια υγεία σχεδόν όλων των κρατών του πλανήτη.

Για αυτό με έντονο το συναίσθημα της ευθύνης, το ΠΑΚΟΕ προτίθεται αφού συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την εγκληματική αμέλεια, παράβαση καθήκοντος και απόκρυψη στοιχείων, να παραπέμψει στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης, τους άμεσα υπεύθυνους της ουσιαστικής τραγωδίας που έχει στην κυριολεξία γονατίσει ιδιαίτερα φτωχούς λαούς.

Για αυτό ζητάμε την βοήθεια σας για όποια στοιχεία διαθέτετε ή μπορείτε να βρείτε για την Κίνα που σχετίζονται με την απροκάλυπτη διασπορά του Κορονοϊού και την απόκρυψη στοιχείων για αυτήν.

Το ΠΑΚΟΕ έχει συζητήσει το θέμα με κορυφαίους επιδημιολόγους, ποινικολόγους και άλλους επιστήμονες και δικαστές οι οποίοι διατίθενται να συμμετέχουν σε μια τέτοια έρευνα και δικαστική πάλη.

Ο κορωνοϊός έχει γονατίσει την ανθρωπότητα με χιλιάδες νεκρούς και πριν ακόμα βρεθεί ένα ισχυρό μέτρο προστασίας, μια είδηση από την Κίνα γεννά νέους φόβους.

Περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι στη βορειοδυτική Κίνα ασθένησαν έπειτα από τη διαρροή βακτηρίου από βιοφαρμακευτικό εργοστάσιο που παράγει εμβόλια για ζώα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Κίνας.

Αξιωματούχοι υγείας στη Λανζού, μια πόλη 2,9 εκατομμυρίων, δήλωσαν ότι 3.245 άτομα είχαν προσβληθεί από βρουκέλλωση, έπειτα από τα τεστ που έγιναν μετά το περιστατικό. Ακόμα 1.401 βρέθηκαν θετικά σε προκαταρκτικό έλεγχο όμως δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή υγείας της πόλης. Συνολικά οι αρχές έχουν εξετάσει 21.847 άτομα από τα 2,9 εκατομμύρια που ανέρχεται ο πληθυσμός της πόλης.

Η βρουκέλλωση είναι μια ασθένεια που προκαλείται από στενή επαφή με μολυσμένα ζώα ή ζωικά προϊόντα. Είναι εν γένει μη μεταδοτική μεταξύ των ανθρώπων, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει πυρετούς, πόνους στις αρθρώσεις και πονοκεφάλους. Η ασθένεια, που είναι γνωστή ως πυρετός της Μάλτας ή μεσογειακός πυρετός, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, όπως πυρετό, μυϊκούς πόνους κι εξάντληση. Αν και πολλά από αυτά υποχωρούν, ορισμένα καθίστανται χρόνια ή και μόνιμα, όπως η αρθρίτιδα ή το οίδημα ορισμένων οργάνων.

Οι αξιωματούχοι υγείας της πόλης τόνισαν ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, άλλωστε η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι σπάνια. Αντ’ αυτού οι περισσότεροι φορείς προσβάλλονται από μολυσμένα τρόφιμα ή από την εισπνοή βακτηρίων, όπως φαίνεται ότι συνέβη στο Λανχού

Δημόσιο εργαστήριο που βρίσκεται στην πόλη χρησιμοποίησε τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2019 ένα ληγμένο απολυμαντικό κατά την παραγωγή εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης που προορίζονται για ζώα, διευκρίνισαν οι αρχές. Αυτό είχε ως συνέπεια να γίνει ελλιπής αποστείρωση και το βακτήριο να εξακολουθεί να είναι παρόν στις εκπομπές αερίων του Βιοφαρμακευτικού Εργοστασίου του Λαντζού για την κτηνοτροφία. Το μολυσμένο αυτό αέριο εξαπλώθηκε με τον αέρα ως το γειτονικό ινστιτούτο κτηνιατρικής έρευνας, όπου προκάλεσε την ασθένεια σχεδόν 200 ανθρώπων τον περσινό Δεκέμβριο.

Το γραφείο Υγείας της Λαντζού ανακοίνωσε ότι το βακτήριο προέρχεται εν γένει από πρόβατα, βοοειδή ή χοίρους. Το εργαστήριο ζήτησε συγγνώμη, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια παραγωγής εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης. Επίσης οι αρχές του Λαντζού τόνισαν, πως οι ασθενείς θα λάβουν οικονομική αποζημίωση από τον Οκτώβριο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ