Είναι απαράδεκτο να συζητάμε και να υλοποιούνται έργα βασικών υποδομών χωρίς τις αντίστοιχες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, χωρίς την έγκριση των συγκεκριμένων αρχών (Διεύθυνση Λιμένων Υπουργείο Νησιώτικης Πολιτικής και ΥΠΕΝ) χωρίς τη συναίνεση των κατοίκων και το βασικότερο από όλα αυτά τα <<βυθοκορήματα>> είναι πάρα πολύ τοξικά, όταν διαλυτοποιηθούν στο βυθό της θάλασσας. Πρέπει άμεσα να παρέμβει εισαγγελέας για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που δυστυχώς αντί να παραδειγματιζόμαστε από την εκδίκηση της φύσης που την καταστρέφουμε συνέχεια με τον κορονοϊό, να δημιουργούμε καινούρια προβλήματα και επιθέσεις στην φύση.

Το ΠΑΚΟΕ πιστεύει ότι άμεσα πρέπει να σταματήσει αυτή η διαδικασία, και να παρέμβει όπως προηγούμενος αναφέραμε ο εισαγγελέας, για να σταματήσει αυτή η καταστροφή.

Ο Νίκος Μπελαβίλας καθηγητής του ΕΜΠ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  <<Πειραιάς για όλους>>, προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία η οποία αφορά τα έργα που πραγματοποιεί ο ΟΛΠ – Cosco στην Πειραϊκή. Τα βυθοκορήματα που συλλέγονται από τον ΟΛΠ χωρίς να έχει προηγηθεί έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απορρίπτονται καταμεσής στο Σαρωνικό, 3,5 ναυτικά μίλια από τον κάβο Κακή Βίγλα της Σαλαμίνας και τον κάβο Τούρλο της Αίγινας. Εάν το Λιμεναρχείο του Πειραιά επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα αυτό, θα δίνονται και οι γεωγραφικές συντεταγμένες.