ΠΑΚΟΕ

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΕΦΟΣΟΝ ΖΩ… ΕΛΠΙΖΩ

  Το ΠΑΚΟΕ επικροτεί τον παρακάτω αναφερόμενο διαγωνισμό και πιστεύει στις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων, που όλα τα κόμματα για πολλά χρόνια τα συντηρούν με στόχο την «άγρα ψηφοφόρων, εκβιάζοντας τους». Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί μια «ανάσα» στο περιβάλλον και θα ενταθεί ο συμβολισμός για την προστασία του.

  Όμως, για άλλη μια φορά ο διαγωνισμός αυτός  φαίνεται πως θα είναι  αναποτελεσματικός. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που υπάρχει εδώ και χρόνια… και όπως φαίνεται θα συνεχίζει να διαιωνίζεται, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.

  Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά ο κ. Χατζηδάκης να πραγματοποιήσει όντως τις δεσμεύσεις του και πράγματι να είναι αρωγός στην προστασία του περιβάλλοντος.

  Ηλεκτρονικό  διαγωνισμό διενεργεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για  την εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων κατεδάφισης αυθαιρέτων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων. Για την ακρίβεια, προκηρύσσεται ξανά, ο ίδιος  διαγωνισμός, καθώς ο προηγούμενος βγήκε άγονος. Το τραγικό είναι ότι αυτές οι τελεσίδικες αποφάσεις- πρωτοκόλλων αυθαιρέτων εκδόθηκαν από τις αρχές του 2010.

  Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 60 αυθαίρετα κτίσματα εντός της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, τα 38 βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στις περιοχές Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Αγία Τριάδα Βουρκαρίου, Πάχη και Κινέττα.

  Επίσης, άλλες 8 αποφάσεις  υπάρχουν στις  περιοχές Λάκκα Καλογήρου, Νέα Πέραμο  και  16 ακόμη σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής , Δυτικής Αττικής και Βορείου Τομέα Αθηνών.

  Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Μετά την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στη Μακρόνησο στις αρχές Μαρτίου, προχωράμε τώρα στην υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης για τα συγκεκριμένα αυθαίρετα εντός της Περιφέρειας Αττικής. Υλοποιούμε έτσι την δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σταδιακά στην κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις πρωτοκόλλων κατεδάφισης. Για μας η προστασία του περιβάλλοντος και η εφαρμογή των νόμων και στα αυθαίρετα αποτελεί προτεραιότητα».

  Κύριε Υπουργέ ευχόμαστε ο διαγωνισμός να γίνει «γόνιμος» ΑΜΕΣΑ επειδή φοβούμαστε ότι τα πρωτόκολλα του 2010 θα… συνταξιοδοτηθούν.