KATAΓΓΕΛΙΕΣ

ΤΑ «LOBY» ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ «ΚΟΡΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ» ΤΡΥΝΤΩ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

          Οι λαοί πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουν ότι οι διεκδικήσεις δεν λύνονται με καμουφλαρισμένα συστήματα εκλογομαγειρευμάτων. Λύνονται με αγώνες ενάντια στα συστήματα που τα «Loby» μας επιβάλλουν. Φωνάξτε και ξεσηκωθείτε μαζικά ενάντια σε αυτά τα σάπια συστήματα.

  1. Το παιχνίδι του Τραμπ

        Τι θα προτιμούσατε να δείτε τώρα μετά από την εμφάνιση του κορωνοϊού; Μία διάσωση των ορυκτών καυσίμων ή αναρρωτική άδεια με αποδοχές για όλους;

          Φαίνεται ότι σε αυτή την παγκόσμια κρίση, υγείας και οικονομικής φύσεως, η διακυβέρνηση Τραμπ θέλει να διασώσει δισεκατομμυριούχους πετρελαιάδες.

          Ο Τραμπ σε συζητήσεις  με τους συμβούλους του αναφέρεται στην πιθανή διάσωση της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων. Πριν γίνει αυτό πράξη, πίσω από κλειστές πόρτες, πρέπει να ενημερωθεί το Κογκρέσσο ότι δεν θα γίνουν ανεκτές δωρεές στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, τη στιγμή που οικογένειες σε όλο τον κόσμο υποφέρουν.

          Μετά από ένα σαββατοκύριακο με πτώση στις τιμές του πετρελαίου σε απάντηση της παγκόσμιας υγείας και της οικονομικής κρίσης , δισεκατομμυριούχοι στελέχη της βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου φωνάζουν για μία επείγουσα διάσωση και προτρέπουν τον Τραμπ να μην δώσει αναρρωτικές άδειες με αποδοχές. Εν τω μεταξύ πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να μείνουν σπίτι γιατί δεν θα πληρωθούν. Επίσης πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν μία επίσκεψη από γιατρό στο σπίτι τους. Άλλοι φοβούνται πως αν μείνουν σπίτι με το άρρωστο παιδί τους, θα απολυθούν. Έτσι λοιπόν ο Τραμπ δεν ενδιαφέρεται για τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, αλλά για τους δισεκατομμυριούχους του πετρελαίου που είναι και χορηγοί του.

          Πολλοί από τους πολίτες των ΗΠΑ θέλουν να ενημερωθεί το Κογκρέσσο για αυτό το ζήτημα. Η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων δημιούργησε την κλιματική κρίση και επενδύει εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε ένα οικονομικά μη σταθερό ενεργειακό σύστημα. Αντί για τέτοιες διασώσεις , χρειάζεται μία Πράσινη Νέα Συμφωνία που θα ενεργοποιεί την οικονομία με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και θα δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια, στη βιωσιμότητα και υγεία των κοινωνιών.

  • Οι Καναδοί και η παρέα τους

          Η εταιρεία TCEnergy (πρώην TransCanada) πρόκειται να ξεκινήσει την εγκατάσταση ενός αγωγού ορυκτών καυσίμων στη βόρεια Βρετανική Κολούμπια του Καναδά μήκους 417 μιλίων. Θα περνάει από τα εδάφη των Wet’suwet’en χωρίς να έχει δοθεί συναίνεση από τους αρχηγούς τους. Προκειμένου να προστατέψουν την κυριαρχία τους και να αμυνθούν για τη γη τους, έχτισαν έξι κατασκηνώσεις  κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού όπου οι υπερασπιστές ζουν για περισσότερο από έξι χρόνια. Τον περασμένο μήνα αστυνομία έκανε επιδρομή στις κατασκηνώσεις με όπλα, σκύλους και ελικόπτερα με τους ανθρώπους σε σοκ. Πάντως, τα σχέδια τους δεν έχουν οριστικοποιηθεί και υπάρχει ακόμα χρόνος για να τους σταματήσουμε.

          Ένα κίνημα που αψηφά και δεν συμβιβάζεται έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σε όλο τον πλανήτη και ασκεί πρωτοφανή δράση. Αυτόχθονες και σύμμαχοί τους στον Καναδά έχουν βάλει εμπόδια στις σιδηροδρομικές γραμμές, έχουν αποκλείσει λιμάνια, έχουν κάνει καθιστικές διαμαρτυρίες σε κυβερνητικά κτίρια και συλλαλητήρια που έχουν φέρει μέρη του Καναδά σε οικονομική κρίση. Εν τω μεταξύ σύμμαχοι σε όλη την υφήλιο, κλείνουν προξενεία του Καναδά και τράπεζες που χρηματοδοτούν την κατασκευή του αγωγού.

          Η JPMorgan Chase, ο μεγαλύτερος τραπεζικός κολοσσός στα ορυκτά καύσιμα, βοηθάει με 5 δις. δολάρια την εταιρεία πίσω από την Coastal GasLink. Και η KΚR έχει σχεδιάσει να αποκτήσει το 65% του αγωγού μαζί με την Alberta Investment Management Corp (AIMCo).