Για όλα τα παρακάτω τα κράτη που οι Έλληνες προστατεύουν τα σύνορά τους, δίνουν βοήθεια όπως διαβάζουμε και ακούμε, μικρές ομάδες φρουρών με ένα – δυο «ειδικά» οχήματα.

          Τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. των 350 εκατομμυρίων πολιτών θα τα προασπίσουν οι Έλληνες φρουροί των 11 εκατ. πολιτών και όχι το υπόλοιπο των 340 εκατομμυρίων. ΑΙΣΧΟΣ.

          Τα ελληνοτουρκικά σύνορα επισκέφτηκαν πρόσφατα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο πρόεδρος του >Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο.

          Ο πρόεδρος Sassoli είπε ότι: «είναι σημαντικό που και οι τρεις Πρόεδροι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ ταξίδεψαν σήμερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να δουν ιδίοις όμμασι τις συνθήκες στην περιοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες για τη στήριξη και αφοσίωση τους αυτή τη στιγμή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σεβαστούν τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να παραμείνουν ανοικτές σε διάλογο».

Και συνέχισε λέγοντας ότι η ΕΕ πρέπει να χαράξει μία πολιτική για τα ασυνόδευτα παιδιά προφυλάσσοντας αυτά αλλά και το μέλλον τους. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να δείξουν γενναιοδωρία και αλληλεγγύη στα παιδιά που το  έχουν ανάγκη.

Τα γεγονότα στον Έβρο δείχνουν ότι μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ. Τέλος κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να βρούνε μία λύση για δίκαιη ανακατανομή των ατόμων που έχουν ανάγκη από άσυλο.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ