Την τεχνοκρατική πρόοδο σίγουρα την χρειαζόμαστε και την θέλουμε όλοι. Με την βασική προϋπόθεση αφενός να είναι σύννομη και αφετέρου να προστατεύεται το περιβάλλον και η Δημόσια Υγεία. Αυτή είναι σαράντα (40) χρόνια τώρα η βασική αρχή λειτουργίας του ΠΑΚΟΕ. Από την παρακάτω καταγγελία δεν προκύπτει ότι είναι σύννομη η εν λόγω επέκταση.

          Ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής φωτογραφία που απεικονίζει παράνομες εργασίες επέκτασης του λιμανιού έτσι ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα για κρουαζιερόπλοια «νέας γενιάς» (με μήκος μεγαλύτερο των 280 μέτρων).  Σύμφωνα με τον βουλευτή, έχει ήδη ξεκινήσει το μπάζωμα χωρίς όμως να έχει αναρτηθεί στη  «Διαύγεια» σχετική αδειοδότηση.

          Επίσης γιορτάστηκαν τα εγκαίνια της παράνομης αυτής επέκτασης παρουσία κυβερνητικών μελών, του δήμαρχου Πειραιά και του περιφερειάρχη Αττικής. Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση του έργου το οποίο «καταστρέφει αρχαιολογικούς χώρους, θα οδηγήσει σε συγκοινωνιακό πνιγμό τον Πειραιά, ρυπαίνει τη θάλασσα από τη χρήση τοξικών βυθοκορημάτων και θα προκαλέσει υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα καθώς και ηχορύπανση».

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ