Επιτέλους κάποιος πρέπει να φωνάξει γιατί η ασυδοσία στο βωμό του κέρδους μερικών «αετονύχηδων» δημιουργεί παράπλευρες απώλειες στους απλούς ανθρώπους που ζουν σε τέτοιες συνθήκες.

          Το ΠΑΚΟΕ πριν δύο χρόνια είχε καταγγείλει την απαράδεκτη κατάσταση για τις εγκαταστάσεις της Oil One  και ταυτόχρονα για την επεκτατική πολιτική της Cosco η οποία στηρίζεται στα υποσχετικά της κυβέρνησης Τσίπρα. ΕΛΕΟΣ.

          Στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΕΣΥ) της 5ης Φεβρουαρίου τα μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά – SOS Πειραιάς  έκαναν δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο Master Plan της Cosco και στις ρυπογόνες εγκαταστάσεις της εταιρείας Oil One στη Δραπετσώνα.

          Σε πρώτη φάση οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν κατά της επέκτασης της προβλήτας του λιμανιού στην περιοχή της Πειραϊκής κατά 150.000 τ.μ. προκειμένου να εξυπηρετούνται τα υπερμεγέθη κρουαζιερόπλοια. Η Cosco ανακοίνωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο Φεβρουάριο χωρίς να έχει πάρει ακόμη την απαραίτητη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Ακολούθως οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεση τους  στις ρυπογόνες εγκαταστάσεις της Oil One ζητώντας το κλείσιμο και την απομάκρυνσή τους από την περιοχή του Κερατσινίου. Επίσης τέθηκε το θέμα να συζητηθούν τα παραπάνω στο επόμενο ΠΕΣΥ, αλλά οι συστημικές δυνάμεις του συμβουλίου δεν το δέχτηκαν. Παρόλα αυτά οι πολίτες μαζί με τη συνδρομή της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανυπότακτης Αττικής κατάφεραν να βάλουν στην ατζέντα του επόμενου ΠΕΣΥ το θέμα αυτό.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ