ΟΙ ΓΥΠΕΣ… ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ

          Μελέτες, προτάσεις και σχέδια επί χάρτου ιδιαίτερα για την προστασία της πανίδας και χλωρίδας της χώρας μας, έχουν γίνει πάρα πολλά. Όμως η εφαρμογή των  «όποιων» σχεδίων είναι το δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας που την βαφτίσαμε «λειτουργία του κράτους δικαίου». Σε αυτό η ελληνική πολιτεία χολένει συστηματικά και δημιουργούνται προβλήματα ελέγχου και εφαρμογής .

Το ΠΑΚΟΕ πολλές φορές έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχει καταγγείλει ανάλογα φαινόμενα.

          Το αποτέλεσμα το ίδιο!! Όμως κάτι πρέπει να γίνει, γιατί οι γύπες δολοφονήθηκαν από δηλητηριασμένα δολώματα, οι συμπολίτες μας που δολοφονούνται από τα καυσαέρια και τις επικίνδυνες και τοξικές ουσίες που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας των «δήθεν» αρμόδιων, τι γίνεται για αυτά;

          Ο φορέας διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου βρήκε εννιά νεκρούς γύπες και άλλους δύο που μεταφέρθηκαν ζωντανοί για νοσηλεία στην Αθήνα. Ο διευθυντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) αναφέρει ότι «οι περισσότεροι από τους νεκρούς γύπες βρέθηκαν γύρω από το κουφάρι μιας προβατίνας, της οποίας το κρέας κάποιος είχε δηλητηριάσει». Το γεγονός θεωρείται πολύ σοβαρό καθώς ο γύπας είναι για τη χώρα μας ένα είδος που κινδυνεύει.

          Ανάλογο περιστατικό είχε λάβει χώρα πέρυσι στον Νέστο και προκάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ζήτησε από την Ελλάδα εξηγήσεις. Η Ελλάδα για να αποφύγει τις συνέπειες οργάνωσε ένα εθνικό σχέδιο για να σταματήσει η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων που όμως δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.