Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ άραγε δεν υπολογίζουν ότι οι ρυπαντικές συνθήκες στην περιοχή είναι επικίνδυνες για αυτούς και για τα παιδιά τους; Δεν γνωρίζουν ότι η «μαύρη ενέργεια» πλέον έχει εκδιωχθεί από πολλές χώρες; Δεν γνωρίζουν ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν από τα αιωρούμενα σωματίδια και τους καρκινογόνους υδρογονάνθρακες περίπου 3.500 συμπολίτες μας που δεν θυσιάζονται επειδή μερικοί θεωρούν ιδιοκτησία τους τα καρκινογόνα λιγνιτικά πεδία.

          Βέβαια το ΠΑΚΟΕ χρόνια τώρα «φωνάζει» για την απολιγνιτοποίηση, αλλά στους κατοίκους των περιοχών πρέπει να δοθούν κίνητρα για την αλλαγή της ζωής τους προς το καλύτερο, γιατί πρώτα είναι η «ΥΓΕΙΑ» και βέβαια η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη συνέχεια της επιβίωσής τους. Αυτό οφείλει να το οργανώσει με συγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα η «πολιτική» εξουσία.

          Ο υπουργός ΠΕΝ έγινε δεκτός από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ στη μονάδα Πτολεμαΐδα V, με μαύρες σημαίες  πανό και συνθήματα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που προβλέπουν τον «ξαφνικό θάνατο των λιγνιτικών περιοχών» στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης. Το ίδιο έγινε και στην Κοζάνη που ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του υπουργού στη Δυτική Μακεδονία. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δεν συζητούν αν δεν πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα που έχει ανακοινώσει.

          Ο ΥΠΕΝ ήταν κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα με θέμα τη «δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Δ. Μακεδονίας» στη μεταλιγνιτική εποχή  και με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη. Κατά την έναρξη της ημερίδας έλαβε χώρα διαμαρτυρία των εργαζομένων -ΓΕΝΟΠ και σωματείων- , πολιτών, εργατικών σωματείων, παραγωγικών φορέων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνταξιούχων.

Κατηγορίες: ΕΝΕΡΓΕΙΑ