Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει διαμαρτυρηθεί έντονα για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της τοποθέτησης κεραιοσυστημάτων κινητής τηλεφωνίας. Το παρακάτω παράδειγμα όπως καθημερινά εμφανίζονται πάρα πολλά τέτοια δείχνουν το «αλαλούμ» που επικρατεί στις 2.500 κεραίες σπαρμένες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η πρόταση του ΠΑΚΟΕ είναι να φτιαχτεί ένα «κεντρικό»  κεραιοσύστημα στην Πάρνηθα και να εξυπηρετούνται όλες οι εταιρείες, οι οποίες όμως πρέπει να επενδύσουν. Αυτό πρέπει να το κάνουν γιατί κινδυνεύει η υγεία ιδιαίτερα των παιδιών μας.

          Η κεραία εντοπίστηκε μέσα σε βαμμένο σωλήνα η οποία έμοιαζε με καμινάδα. Η παρουσία  της είναι επικίνδυνη για την υγεία τόσο των παιδιών του κοντινού δημοτικού σχολείου όσο και των κατοίκων της περιοχής. Η ύπαρξη της κεραίας προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία αλλά και στην σχολική κοινότητα. Προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, η διεύθυνση του σχολείου κάλεσε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  εκπρόσωποι των βουλευτών του νομού Αργολίδας καθώς επίσης και του δήμου.

          Επειδή δεν φαίνεται κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα, οι μαθητές και οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν έτσι ώστε να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της κεραίας και να ελεγχθούν τα έγγραφα αδειοδότησής της  κατά πόσο είναι νόμιμα.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ