• Αποβολή της πολιτικής αγωγής του Μούρτζη Δημητρίου, τέως Δημάρχου Αίγινας
  • Αθώωση των Χριστοδουλάκη Παναγιώτη προέδρου του ΠΑΚΟΕ και Κωνσταντίνου Σολδάτου τέως Γενικού Γραμματέα του ΠΑΚΟΕ.
  • Δικαστήριο: Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών
  • Αδίκημα: Διασπορά ψευδών ειδήσεων
  • Ημερομηνία εκδίκασης: 12-02-2020
  • Κατηγορούμενοι:Παναγιώτης Χριστοδουλάκης                            Πρόεδρος ΠΑΚΟΕ

Κων/νος Σολδάτος πρώην Γενικός Γραμματέας ΠΑΚΟΕ

ΣΑΡΑΝΤΑ (40) ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ –ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ – ΠΟΣΙΜΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Έχει πραγματοποιήσει 7,5 εκατ. μετρήσεις – αναλύσεις τα τελευταία δέκα (10) χρόνια και μόνο τρεις-τέσσερεις Δήμαρχοι από τους 325 ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ…

Αντίδικος μας ήταν ο Δήμος Αίγινας. Κατέθεσε σαν μάρτυρας ο νυν δήμαρχος Αίγινας, καθώς και ο προηγούμενος κ. Μούρτζης. Η κατηγορία έγκειται στο ότι ο Δήμος δυσφόρησε με μετρήσεις που έκανε το ΠΑΚΟΕ για το θαλασσινό και πόσιμο νερό στην Αίγινα, τις οποίες θεώρησε λανθασμένες και εισέφερε δικές του μετρήσεις που έδειχναν ότι τα νερά είναι πέρα για πέραν κατάλληλα.

Η δική μας μήνυση κατά του κ. Μούρτζη εκκρεμεί από 10-04-2018, η δε μήνυση του αντιδίκου υποβλήθηκε την 15-7-2016. Το δελτίο τύπου εκδόθηκε την 07-07-2016 με αρ. 157. Οι μετρήσεις τώρα της Περιφέρειας Αττικής έγιναν την 21-6-2016 και σε άλλες περιοχές, ενδεικτικά: Παναγίτσα-έναντι σταδίου, Παναγίτσα-Αγκυροβόλιο, Άγιος Βασίλειος-έναντι Εκκλησίας κοκ. Συγκεκριμένα η δειγματοληψία η δική μας ελήφθη την 26-6-2016 για πόσιμο νερό και παραλίες ενδεικτικά στις περιοχές Άγιος Νεκτάριος (πόσιμο νερό), Αγία Μαρίνα, Πλάζ Βαγία Αέρηδες και Πανόραμα, ιαματικά λουτρά Σουβάλας, Σουβάλας notos cafe κοκ

Το δικαστήριο ευθύς εξαρχής, αφού άκουσε τους αυτοτελείς μας ισχυρισμούς που αναπτύχθηκαν επί της έδρας και κατατέθηκαν για καταχώριση στα πρακτικά διατύπωσε τη γνώμη ότι δέον να αποβληθεί η πολιτική αγωγή του Δήμου και αυτό γιατί με την νέα τροποποίηση του Ποινικού Δικαίου (όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019) το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων έχει τραπεί σε συγκεκριμένης διακινδύνευσης και όχι αφηρημένης. Συγκεκριμένα το άρθρο 191 ΠΚ ορίζει ότι:

1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας. 

Όπως το τονίσαμε και εμείς σαν υπεράσπιση ο Δήμος δεν αποδεικνύει συγκεκριμένη ζημιά στον τουρισμό και στην οικονομία με απτά στατιστικά στοιχεία που μπορούν να αποτυπωθούν επί εγγράφου. Ο Δήμος διατεινόταν μεν ότι υπήρχε ζημία στον τουρισμό, κύριο αντικείμενο βιοπορισμού για το νησί, χωρίς όμως να αποδεικνύει τον ισχυρισμό του αυτό προσηκόντως, αφού αρκέσθηκε μόνο σε προφορικές αναφορές της ζημίας και φήμες.

Το αδίκημα του άρθρου 191 ΠΚ αφορά το Κράτος και ως τέτοιο δέον να αποδεικνύεται με επίσημα στοιχεία. Εξ αυτού του λόγου το δικαστήριο απέφυγε να εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης μας και να εξετάσει ποιός έχει δίκιο, αλλά με βάση το γεγονός του νεώτερου ευνοϊκότερου νόμου έκρινε αφενός ότι πρέπει να αποβληθεί η πολιτική αγωγή του Δήμου, γιατί δεν έχει έννομο συμφέρον να υποστηρίξει την κατηγορία, καθότι δε συνδέεται κάπως με τον αριθμό των ατόμων που προσβλήθηκαν στα συμφέροντά τους, αν θέλαμε να υποθέσουμε ότι υπήρχαν απτά στοιχεία και αποδείξεις περί αυτού, αφετέρου για τον ίδιο λόγο (έκρινε) ότι πρέπει να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι, διότι και πάλι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις να στηρίζουν την κατηγορία.

Η απόφαση αυτή ήταν ένα δυνατό μάθημα σε αυτούς που πιστεύουν ότι το ΠΑΚΟΕ με τα σαράντα (40) χρόνια αγώνων και δυναμικών παρεμβάσεων είναι εκείνο που φταίει για την «κατάντια» της Αίγινας.

2020: Αποχετευτικό και Βιολογικός Καθαρισμός στο μηδέν

Ξοδεύτηκαν 1 δις. ευρώ για να φτιάξουν μία γραμμή του αποχετευτικού στο λιμάνι η οποία ως διά μαγείας εξαφανίστηκε. Βρήκαν όμως μία άγκυρα την οποία την έβαλαν ως έμβλημα στην προβλήτα. Οι κάτοικοι του νησιού την ονόμασαν «Χρυσή Άγκυρα».

Όταν δεν υπάρχει αποχετευτικό ούτε βιολογικός καθαρισμός στο νησί δεν είναι θράσος των Μούρτζη και Ζορμπά να ωρύονται ότι δήθεν οι θάλασσες είναι καθαρές;

Δεν είναι θράσος το 2020 να υδρεύεται η Αίγινα από επικίνδυνες γεωτρήσεις και υδροφόρες μέσω της Σαλαμίνας και ακόμα να μην έχουν συνδεθεί με την ΕΥΔΑΠ;

Το ΠΑΚΟΕ όμως επειδή αισθάνεται την υποχρέωση και την ευθύνη να καταγγέλλει τα «κακώς κείμενα» άμεσα θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Αίγινας.

Η αθώωση των στελεχών του ΠΑΚΟΕ πιστεύουμε ότι θα φέρει πολλούς πολίτες της χώρας κοντά του, ούτως ώστε να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ  ΑΝΤΙ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΔΡΑΧΜΕΣ” ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΥΡΩ”

ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΦΡΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Ξοδεύτηκαν 1 δις. δραχμές για να φτιάξουν μία γραμμή του αποχετευτικού

στο λιμάνι η οποία ως διά μαγείας εξαφανίστηκε. Βρήκαν όμως μία άγκυρα

την οποία την έβαλαν ως έμβλημα στην προβλήτα. Οι κάτοικοι του νησιού

την ονόμασαν «Χρυσή Άγκυρα».

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ