Επειδή πρέπει… όπως δήλωσε ο κύριος Πρωθυπουργός να κατασκευαστεί …  ταχεία λεωφόρος. Ευτυχώς που υπάρχουν συνειδητοποιημένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι–Δασάρχης Θεσσαλονίκης- που εναντιώνονται σε αυτά τα οικιστικά και περιβαλλοντικά εγκλήματα, που προσπαθούν οι «δήθεν» που ορύονται για την κλιματική αλλαγή να επιβάλλουν τις «ταχείας κυκλοφορίας» ορέξεις τους.

          Το Σέιχ Σου δοκιμάζεται από το φλοιοφάγο έντομο που καταστρέφει δεκάδες στρέμματα δάσους και οι δήμαρχοι, οι φορείς και οι  κάτοικοι της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην αντιμετώπισή του. Και ενώ παραμένει αυτό το πρόβλημα, το Δασαρχείο ενέκρινε άρση του αναδασωτέου χαρακτήρα 75 στρεμμάτων, με άλλα λόγια έδωσε έγκριση για περαιτέρω υλοτόμηση. Αυτό έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού τον περασμένο Σεπτέμβριο για κατασκευή υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου. Η άρση της αναδάσωσης έγινε χωρίς πρώτα να ενημερωθεί κανένας φορέας στη Θεσσαλονίκη παρά μόνο η «Εγνατία Οδός».

          Στις 10.06.2013 είχε γίνει προσφυγή από την «Επιτροπή Προστασίας του Σέιχ Σου» και την κυρία Λευκοθέα Βυζέλη κατά του υπουργού περιβάλλοντος  και της  «Εγνατίας Οδού» με αποτέλεσμα πέντε χρόνια αργότερα οι προσφεύγοντες να δικαιωθούν, αφού το ΣτΕ έκρινε ότι δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο περιαστικό δάσος χωρίς να έχει προηγηθεί άρση της αναδασωτέας έκτασης.

          Έτσι η απόφαση του ΣτΕ γίνεται εμπόδιο σε όποιον προσπαθήσει να την παρακάμψει για αυτό η δασάρχης Θεσσαλονίκης το επικαλείται ξανά στην τελική πρόταση για άρση της αναδάσωσης.  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ενώ όλοι στη Θεσσαλονίκη περίμεναν το σχεδιασμό για την αποκατάσταση των ζημιών από το φλοιοφάγο , ήρθε ξαφνικά αυτή η άρση της αναδάσωσης , δηλαδή μια fast track διαδικασία κατά την οποία επικρατεί χαρακτηριστική σιωπή.