Το ΠΑΚΟΕ οκτώ χρόνια «φωνάζει» συνεχώς για την καταστροφή του περιβάλλοντος από την ΛΑΡΚΟ (50 εκ. πρόστιμα), για την απαράδεκτη πολιτική της «λαμογιάς» και της απάτης, που λειτουργούσε μέχρι σήμερα, η αμαρτωλή αυτή εταιρεία με τις ευλογίες του Υπουργείου Ανάπτυξης στα χρόνια από το 2015-2019. Επιτέλους ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε να μπει υπό εκκαθάριση η επικίνδυνη αυτή εταιρεία, που είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη φορέας που παράγει νικέλιο σε πολύ μεγάλες ποσότητες και ακόμα δυστυχώς να μεταφέρει τα τοξικά της απόβλητα στον Ευβοϊκό απέναντι από την Χαλκίδα. ΑΙΣΧΟΣ.

          Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι η ΛΑΡΚΟ μπαίνει σε εκκαθάριση εν λειτουργία. Θα ακολουθηθεί η μέθοδος εκκαθάρισης εν λειτουργία και θα γίνει η πώληση τμηματικά για το εργοστάσιο και το ορυχείο. Οι πιθανοί επενδυτές θα μπορούν, αν θέλουν, να αγοράσουν και τα δύο κομμάτια, αφού ο διαγωνισμός θα γίνει την ίδια ημέρα. Ο υπουργός τόνισε ότι θα βρεθεί επενδυτής/ επενδυτές και έτσι θα τελειώσει η εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους.

          Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία δεν είναι λίγα. Κατ’ αρχήν η ΔΕΗ έστειλε εξώδικο με το οποίο ζητάει την καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών 340 εκατ. ευρώ, αλλιώς θα πάψει να ηλεκτροδοτεί την ΛΑΡΚΟ στις 30 Ιανουαρίου. Επίσης η εταιρεία πρέπει να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 135 εκατ. ευρώ ύστερα από απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, επιπλέον πρέπει να πληρώσει περιβαλλοντικά πρόστιμα ύψους 50 εκατ. ευρώ. Ακόμη, δεν έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, μολύνει τον Ευβοϊκό και συχνά εμφανίζονται προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των εργαζομένων.

          Τα σωματεία των 1.100 εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ