Το ΠΑΚΟΕ έχει επανειλημμένα διατυπώσει τη θέση του ότι το εργοστάσιο των τσιμέντων είναι αρκετό για να διασφαλίσει κακές συνθήκες υγείας των κατοίκων του Βόλου.

          Πρέπει πρώτα οι αρχές να διαπιστώσουν την καλή λειτουργία  του εργοστασίου τσιμέντων και στη συνέχεια να ξεκινήσουν πραγματική ανακύκλωση στην πηγή των σκουπιδιών του Βόλου και στη συνέχεια να αρχίσει διαφανής συζήτηση για την κατασκευή του εργοστασίου SRF το οποίο όπως και να γίνει παράγει επικίνδυνα απαέρια για την υγεία των κατοίκων του Βόλου.

          Αυτές είναι οι θέσεις του ΠΑΚΟΕ και ελπίζουμε ότι η εξουσία θα τις σκεφτεί αρκετά.

          Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει κριτική στη Δημοτική Αρχή σχετικά με το εργοστάσιο παραγωγής εναλλακτικού καυσίμου SRF, την κατηγορεί για «μπίζνες» εις βάρος της[G1]  δημόσιας υγείας της τοπικής κοινωνίας και την κατηγορεί για τρία ψέματα που αφορούν την υποστήριξη της δημιουργίας του εργοστασίου.

Πρώτο ψέμα. Είναι απαραίτητη η ανακύκλωση στην πηγή και ακολούθως πρέπει να λαμβάνει χώρα κομποστοποίηση και κατόπιν αυτών τυποποίηση των απόλυτα ανακυκλώσιμων υλικών για την παραγωγή SRF και RDF.

Δεύτερο ψέμα. Αν κατασκευαστεί ένα τέτοιο εργοστάσιο στο Βόλο, από τη στιγμή που προβλέπεται ένα εργοστάσιο στη Θεσσαλία, αυτό σημαίνει ότι θα γίνεται εισαγωγή σκουπιδιών από άλλες πόλεις και ίσως και από το εξωτερικό.

Τρίτο ψέμα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Βόλος είναι καθαρός και η καύση σκουπιδιών κάνει καλό στην υγεία! Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι χιλιάδες έρευνες και μελέτες έχουν αποδείξει το αντίθετο, αλλά οι υπεύθυνοι αδιαφορούν, ειδικά όταν το εργοστάσιο είναι μέσα στην πόλη, έχει παλαιό εξοπλισμό και οι έλεγχοι είναι από πλημμελείς έως ανύπαρκτοι.