Το ΠΑΚΟΕ σίγουρα συμφωνεί με τα παρακάτω αλλά δυστυχώς στα σαράντα χρόνια που λειτουργεί ελάχιστες είναι οι θετικές αλλαγές στη λειτουργία των ανθρωπογενών οικοσυστημάτων.

Για αυτό το ΠΑΚΟΕ πιστεύει ότι πρώτα πρέπει να λειτουργήσουν σωστά, αξιοκρατικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα τα κρατικά συστήματα που δυστυχώς από σάπια γίνονται πιο σάπια.

Οι κάτοικοι του πλανήτη θα αντιμετωπίσουν «ανείπωτα δεινά εξαιτίας της κλιματικής κρίσης» εκτός και αν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια κοινωνία, προειδοποιούν 11.000 επιστήμονες.

Η προειδοποίηση ότι «δηλώνουν καθαρά και χωρίς αμφιβολία ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει μία επείγουσα κατάσταση όσο αφορά το κλίμα. Προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον, πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο ζωής μας. Αυτό συνεπάγεται μεγάλους μετασχηματισμούς στον τρόπο που οι παγκόσμιες κοινότητες λειτουργούν και αλληλεπιδρούν με τα φυσικά οικοσυστήματα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η κλιματική κρίση έφτασε και επιταχύνεται γρηγορότερα από αυτό που περίμεναν οι επιστήμονες. Είναι πιο ισχυρή από αυτό που αναμενόταν, απειλεί φυσικά οικοσυστήματα  και την μοίρα της ανθρωπότητας».

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μέσα στις άμεσες αλλαγές πρέπει να είναι ο τερματισμός της πληθυσμιακής αύξησης, το να αφεθούν τα ορυκτά καύσιμα στο έδαφος, το σταμάτημα της καταστροφής των δασών και η μείωση κατανάλωσης κρεάτος.

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ