Όλοι καλά γνωρίζουμε το φαινόμενο της μεταφερόμενης διασποράς και ρύπανσης. Αυτό συμβαίνει στα Σκόπια και η Θεσσαλονίκη πολλές φορές πνίγεται στο νέφος, εάν δεν φυσά ο…Βαρδάρης.

Μην ξεχνάμε ότι κοντά είναι και η Πτολεμαϊδα.

Ο λιγνίτης τόπους δεν γνωρίζει, γιατί όπου πέσει καρκίνο σπέρνει.

Το ΠΑΚΟΕ θα αρχίσει το Φεβρουάριο μετρήσεις στον Αξιό με τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα του, αλλά και στην ατμόσφαιρα. Να δούμε ποια πόλη θα πάρει τα πρωτεία.

Η πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας είναι επιβαρυμένη με ιδιαίτερα υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και για αυτό το λόγο χιλιάδες κάτοικοι της πόλης έκαναν πορεία διαμαρτυρίας. Σημειώνουμε ότι η πόλη αυτή ανήκει στις πλέον μολυσμένες πόλεις του κόσμου.

Οι διαμαρτυρόμενοι, αρκετοί από τους οποίους ήταν νέοι και μαθητές που απουσίασαν την ημέρα της πορείας από τα μαθήματά τους, φορούσαν μάσκες στο πρόσωπό τους. Ζητούσαν τη λήψη μέτρων για την επίλυση του προβλήματος, τονίζοντας ότι 3.500 άτομα πεθαίνουν ετησίως λόγω των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το τελευταίο διάστημα, η αποπνικτική ατμόσφαιρα οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων που ξεπέρασε κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια.

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ