Το ΠΑΚΟΕ εδώ και τριάντα χρόνια διαμαρτύρεται και καταγγέλει την απαράδεκτη κατάσταση και το αλαλούμ που υπάρχει στο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων.

 Εάν πραγματικά ενσωματωθούν όλες οι ευρωπαϊκές οδηγίες για τα απορρίμματα, τότε αυτό που υπολείπεται είναι να εφαρμοστούν αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένας ουσιαστικός διαφανής έλεγχος στην εφαρμογή τους.

Ο υπουργός περιβάλλοντος σε συνάντηση που είχε στη Θήβα με τους εκπροσώπους του δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) όλης της χώρας ανέφερε ότι μέχρι τον Ιούνιο 2020 θα έχει αναθεωρηθεί το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων ώστε η χώρα μας να  αποκτήσει ένα νέο, ρεαλιστικό, σύγχρονο και φιλόδοξο σχεδιασμό. Το υπουργείο θα παράσχει την απαραίτητη βοήθεια στους ΦοΔΣΑ για τη σύνταξη των περιφερειακών σχεδιασμών ώστε οι φορείς να είναι εναρμονισμένοι με το Εθνικό Σχέδιο και ευθυγραμμισμένοι με τις χρηματοδοτικές δυνατότητες από την Ε.Ε. Επίσης σύμφωνα με τον υπουργό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 η χώρα μας θα έχει ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία τις τέσσερις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα απρρίμματα.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ