Το ΠΑΚΟΕ ήταν, είναι και θα είναι ενάντια στη βία από όπου και να προέρχεται. Ο βιασμός όμως παιδιών είναι το άκρο «άωτον» της κτηνωδίας. Η ζωή και ο θάνατος σε αυτή την περίπτωση διαπλέκονται σε ένα σχέδιο σατανικό. Όλοι μαζί να αντισταθούμε σε τέτοιου είδους βιασμούς.
Η περίπτωση της 14χρονης Janika που την βίασαν και ακολούθως τη χτύπησαν με τσιμεντόλιθο μέχρι θανάτου είναι ένα ακόμα θλιβερό παράδειγμα του τι συμβαίνει στη Νότια Αφρική.
Στην Ανατολική Αφρική εφαρμόζεται ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο πρόγραμμα σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες και έχει κατορθώσει να μειωθούν οι βιασμοί κατά 50%. Εκπαιδευτές επισκέπτονται σχολεία για να διδάξουν στα αγόρια τη συναίνεση και πώς να υπερασπίζονται τις γυναίκες, ενώ τα κορίτσια μαθαίνουν αυτοάμυνα και πώς να εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους. Μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρόγραμμα έχει αποτρέψει περισσότερες από 200.000 σεξουαλικές επιθέσεις.
Τώρα πλέον το ζητούμενο είναι να εφαρμοστεί το πρόγραμμα σε όλη την Αφρική , καθώς μία στις δύο γυναίκες δέχεται σωματική και σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής της. Η οργάνωση Avaaz αναζητά πόρους προκειμένου να εξαπλωθεί το πρόγραμμα αυτό σε όλη την Αφρική.
Χαρακτηριστικά, το 74% των αγοριών που έγιναν μάρτυρες βιασμού μέσα σε ένα χρόνο αφού έλαβαν την εκπαίδευση στο Ναϊρόμπι της Κένυας, επενέβησαν για να σταματήσουν τους βιαστές.
Το πρόγραμμα έχει κριθεί από πανεπιστήμια και βρέθηκε αποτελεσματικό αλλά και οικονομικό. Το Avaaz σκοπεύει να:
• Εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει μία κορυφαία ομάδα εκπαιδευτών με σκοπό να διδάξουν την πρόληψη βιασμών σε πάνω από 10.000 νέους και νέες της Νότιας Αφρικής
• Διεξάγει έρευνα για τις καλύτερες μεθόδους αποτροπής της σεξουαλικής βίας
• Παρέχει νομική, ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη στα θύματα.
• Πιέσει τις κυβερνήσεις για ναπάρουν αυστηρά μέτρα κατά της παγκόσμιας εξάπλωσης των βιασμών
• Ενισχύσει τις παγκόσμιες εκστρατείες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών
Από τη στιγμή που μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση, ο αγώνας έχει πολλά μέτωπα.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ