ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

Οι ποσότητες του θανάτου χρόνο με το χρόνο αυξάνονται όπως και οι θάνατοι από αναπνευστικά καρδιαγγειακά νοσήματα.

Όμως οι… αρμόδιοι αντιμάχονται επειδή τα … στοιχεία των μετρήσεων δεν είναι… δήθεν σωστά. ΕΛΕΟΣ. Εισαγγελέας στο Βόλο δεν υπάρχει;

Η Επιτροπή  Αγώνα Πολιτών Βόλου ανήρτησε στην ιστοσελίδα της στοιχεία που αφορούν την καύση του RDF που γίνεται νόμιμα και με ποσότητες εντός πλαισίου.  Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία η καύση RDF από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ το 2015 ήταν 7.386 τόνοι και το 2018 αυξήθηκε σε 34.875 τόνους. Τα στοιχεία προήλθαν από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης – Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης και Φυσικών Πόρων.  Η Επιτροπή σχολιάζει ότι «η ΑΓΕΤ – Lafarge διπλασίασε την ποσότητα RDF που έκαψε το 2018 (34.875 τόνους) σε σχέση με το 2017 (16.014 τόνους). Φανταστείτε τι θα γίνει όταν θα καίγονται 200.000 τόνοι κάθε χρόνο». Υπενθυμίζουμε ότι η ποσότητα των 200.000 τόνων προβλέπεται και προφανώς είναι εντός ορίων.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου έγινε στο Βόλο μαθητική διαδήλωση , όπου συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και πολίτες του Βόλου. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στήριξε  την κινητοποίηση αυτή με 3ωρη στάση εργασίας, οι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι πήραν απόφαση να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν να μπει τέλος στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ – Lafarge , να μην δημιουργηθεί εργοστάσιο SRF από το Δήμο Βόλου, να προχωρήσει η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων υπό δημόσιο έλεγχο, να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και να ζήσουν σε ένα καθαρό περιβάλλον, κάτι που είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου.