Το θέμα της κλιματικής αλλαγής έχει γίνει πλέον μόδα και συναγωνίζονται μεταξύ τους οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα οι πολιτικοί ηγέτες και τα ΜΜΕ, ποιος θα επικρατήσει σε ποσοστό ακροαματικότητας ή τηλεθέασης.

Το ΠΑΚΟΕ χρόνια τώρα διαμαρτύρεται για τη διαφοροποίηση του συμπλέγματος της κλιματικής αλλαγής με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όμως η ζυγαριά γέρνει περισσότερο στα ακραία καιρικά φαινόμενα παρά στην κλιματική αλλαγή.

Εάν θέλουμε πραγματικά, οικοσυστήματα σταθερά και κοινωνίες με ποιότητα ζωής τότε πρέπει να πιέσουμε να εφαρμοστούν οι κανόνες των σταθερών οικοσυστημάτων και οι νόμοι της φύσης και της κοινωνίας πολιτών.

Με τις μικρές αυτές ποιοτικές αλλαγές θα μιλάμε για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πεντακόσιοι διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο υπέγραψαν και απέστειλαν επιστολή με θέμα την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Σε αυτή την καμπάνια προς τον ΟΗΕ συμμετέχουν ακαδημαϊκοί και άνθρωποι της βιομηχανίας που συνδέονται με ομάδες οι οποίες αρνούνται την ύπαρξη κλιματικής αλλαγής, ενώ συμμετέχουν και μέλη μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών και εταιρειών φυσικού αερίου.  Στην επιστολή τονίζεται ότι τα γενικά μοντέλα που κυκλοφορούν για το κλίμα πάνω στα οποία βασίζεται η παγκόσμια πολιτική για το κλίμα δεν είναι τα κατάλληλα για το σκοπό αυτό. Έτσι είναι σκληρό και παράλογο να υποστηριχτεί η σπατάλη τρισεκατομμυρίων με βάση τα αποτελέσματα από τέτοια ανώριμα μοντέλα. Οι επιστήμονες παροτρύνουν τον ΓΓ του ΟΗΕ να ακολουθήσει μία κλιματική πολιτική βασισμένη στην υγιή επιστήμη, ρεαλιστική οικονομική πολιτική και πραγματικό ενδιαφέρον για όσους βλάπτονται από τις δαπανηρές και περιττές προσπάθειες που ανακοινώθηκαν.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κλιματική πολιτική βασίζεται σε ανεπαρκή μοντέλα. Τα μοντέλα του κλίματος έχουν πολλές αδυναμίες και δεν πρέπει να αποτελούν εργαλεία πολιτικής. Τα μοντέλα υπερβάλλουν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις εκπομπές CO2 . Επιπλέον τα μοντέλα αγνοούν το γεγονός πως ο εμπλουτισμός της ατμόσφαιρας με CO2 είναι ευεργετικός, καθώς αποτελεί τροφή για τα φυτά και δεν θεωρείται ρύπος. Η αύξηση των επιπέδων CO2  είναι βοηθά τη Γη να γίνεται πιο πράσινη. Το περισσότερο CO2   στον αέρα προωθεί την ανάπτυξη της παγκόσμιας φυτικής βιομάζας.

Οι πεντακόσιοι επιστήμονες λένε ότι δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα και για αυτό δεν υπάρχει λόγος για πανικό και συναγερμό. Τονίζουν ότι είναι κάθετα αντίθετοι στην επιζήμια και μη ρεαλιστική πολιτική των μηδενικών εκπομπών CO2  που προτάθηκε για το 2050 και προτείνουν τη διεξαγωγή ενός επιστημονικού συνεδρίου όπου θα ακουστούν όλες οι απόψεις και όλα τα επιστημονικά δεδομένα.