Ελληνοκινεζική εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπινγκ στην Ελλάδα.

Ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπινγκ στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το China Intercontinental Communication Center (CICC)  συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «China: Time of XI» την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων  που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα. Η επίσκεψη στην Ελλάδα είναι η πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου το 2012.  Από κινέζικης πλευράς στην εκδήλωση θα παρεβρεθούν πλήθος εκπροσώπων της Κυβέρνησης, κρατικοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες.

Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας  και αποτελείται από τα παρακάτω μέρη:

  1. Την επίσημη τελετή έναρξης των γυρισμάτων της κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «National Action» η οποία αφορά την απομάκρυνση και μεταφορά στην Κρήτη 15.000 κινέζων πολιτών και ακολούθως την μεταφορά τους στην Κίνα, από τη Λιβύη όταν εκεί ξέσπασε ο πόλεμος το 2011. Η Ελλάδα τότε βοήθησε την Κίνα όσο αφορά τη διάσωση των κινέζων  πολιτών παρά τις αντίξοες συνθήκες.  Μέρος της ταινίας θα γυριστεί στην Κρήτη και στις ελληνικές θάλασσες . Η ταινία αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη διαφήμιση του ελληνικού φιλότιμου και της ελληνικής αλληλεγγύης αλλά και να συνεισφέρει στην αύξηση των τουριστικών ροών από την Κίνα προς την Ελλάδα. Η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει άμεσα και με τη συμμετοχή σημαντικών συντελεστών του παγκόσμιου κινηματογράφου.
  2. Η ΕΡΤ θα προβάλλει τρία νέα ντοκιμαντέρ με τίτλο «China: Time of Xi» με θέμα τη σύγχρονη κοινωνία, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις σχέσεις της Κίνας με τον υπόλοιπο κοσμο. Σε αυτό το μέρος της εκδήλωσης θα λάβει χώρα συζήτηση σε σχέση με την Κίνα στον 21ο αιώνα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στις 16:00 στο Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ της Αθήνας και είναι ανοικτή για όποιον ενδιαφέρεται.

Κατηγορίες: Uncategorized