Το ΠΑΚΟΕ για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται, επειδή όταν το 2005 είχε καταγγείλει την εταιρεία για το ίδιο γεγονός και είχε στείλει στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου αντίστοιχη καταγγελία μετά από έρευνα σε δείγματα που είχε στείλει η εταιρεία σε super market.

Δυστυχώς ξανά επανέρχεται το πρόβλημα, μετά από αρκετά χρόνια και μάλιστα την στιγμή που ο αμίαντος έχει κατηγορηθεί πρόσφατα για τους σωλήνες ύδρευσης. ΕΛΕΟΣ

Η αλυσίδα φαρμακείων CVS Health Corp απέσυρε περίπου 33.000 συσκευασίες παιδικής πούδρας της «Johnson & Johnson» σε συσκευασία 600γρ. καθώς εντοπίστηκαν ίχνη αμιάντου σε δείγματα που ελήφθησαν από ένα μπουκάλι που είχε αγοραστεί διαδικτυακά. Η εταιρεία προτρέπει τους καταναλωτές να σταματήσουν τη χρήση του και να το επιστρέψουν στο φαρμακείο ώστε να αποζημιωθούν.

Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και άλλες φορές για καρκινογόνες ουσίες στα προϊόντα της. Χιλιάδες καταναλωτές κινήθηκαν δικαστικά και έχουν πρωτοδίκως αθωωθεί.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, στα παιδικά ταλκ της «Johnson & Johnson» ανιχνεύονταν μικρές ποσότητες αμιάντου τουλάχιστον από το 1971 έως και το 2003. Υψηλόβαθμα στελέχη της J&J επιστήμονες, γιατροί και δικηγόροι γνώριζαν το ζήτημα και ανησυχούσαν αλλά δεν αποκάλυψαν την ύπαρξή του στις αρχές ούτε στην κοινή γνώμη.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εξέταση των εσωτερικών αρχείων, απόρρητων εκθέσεων και δεδομένων της εταιρείας η  J&J έκανε οργανωμένη εκστρατεία για να αποκρύψει και να χαλκεύσει στοιχεία ερευνών που έδειχναν πως όσοι δουλεύουν σε ορυχεία και εξορύσσουν το ορυκτό τάλκη (συστατικό του ταλκ) έχουν αυξημένα κρούσματα καρκίνου και πνευμονοπαθειών. Στον τάλκη περιέχεται ενίοτε και αμίαντος.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι οι άλλες συσκευασίες (άλλου μεγέθους) θα παραμείνουν στα ράφια των σημείων πώλησης.

Κατηγορίες: KATAΝΑΛΩΤΗΣ