Το ΠΑΚΟΕ εδώ και τριάντα τουλάχιστον χρόνια «φωνάζει» για την κακή ποιότητα γενικά των βιομηχανικών αλλαντικών που δυστυχώς δεν έχουν …καθόλου κρέας. Εν τούτοις οι καταναλώσεις όλων αυτών, χρόνο με το χρόνο αυξάνουν εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διαφήμισης ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά. Κάποιος εισαγγελέας θα φιλοτιμηθεί κάποτε να αντιδράσει; ΑΙΣΧΟΣ.

Στη Γερμανία, η υπουργός για την προστασία του καταναλωτή  στο κρατίδιο της Έσσης επιβεβαιώνει το θάνατο τριών ανθρώπων από λιστερίαση σε σχέση με την «υπόθεση Wilke». Η διατροφική βόμβα είχε ξεσπάσει στις αρχές Οκτωβρίου όταν έγινε γνωστό ότι σάπια λουκάνικα της εταιρείας Wilke είχαν διατεθεί σε μονάδες εστίασης προκαλώντας σε δεκάδες ανθρώπους μόλυνση με το βακτήριο της λιστέριας. Προβλήματα είχαν εντοπιστεί και στο σαλάμι Wilke που χρησιμοποιείται σε κατεψυγμένες πίτσες. Το βακτήριο της λιστέριας μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο για ηλικιωμένους , γυναίκες σε εγκυμοσύνη και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι τοπικές αρχές έκλεισαν το εργοστάσιο και η αλαντοποιία έχει κηρύξει πτώχευση.

Για τον καταναλωτή δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός των προϊόντων Wilke, καθώς πολλά από αυτά διατίθενται σε μεγάλες αλυσίδες χονδρικής ή super market με άλλα εμπορικά σήματα. Η μη κυβερνητική οργάνωση Foodwatch απαιτεί να γνωστοποιηθούν όλοι οι πελάτες της Wilke και απειλεί με προσφυγή στη διακιοσύνη αν αυτό δεν γίνει σε εύθετο χρόνο.

Πηγές αναφέρουν ότι στο εργοστάσιο της Wilke υπήρχαν και άλλα προβλήματα: Ρουμάνος εργάτης που είχε πάει πριν από τρεις μήνες στη Γερμανία καταγγέλει ότι εργαζόταν σχεδόν δώδεκα ώρες την ημέρα για έξι ή επτά ημέρες την εβδομάδα όπως και άλλοι συμπατριώτες του ενώ οι Γερμανοί εργαζόμενοι σχόλαγαν από τις τρεις το μεσημέρι. Για την παραγωγή του εργοστασίου λέει ότι κάποιοι ανακάτευαν σάπιο με καθαρό κρέας και στη συνέχεια το πασπάλιζαν με χρωστικές ύλες  και μπαχαρικά για να μη γίνεται αισθητή η μυρωδιά του χαλασμένου κρέατος, ενώ αλλοίωναν την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία.

Κατηγορίες: ΔΙΑΤΡΟΦΗ