Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. με μεγάλο προβληματισμό αντιμετωπίζει το οχτάμηνο κλείσιμο της παράπλευρης οδού, και ιδιαίτερα της γέφυρας του Πηνειού στα Τέμπη. Και αυτό επειδή οι συνθήκες λειτουργίας της κύριας αρτηρίας προς τη Θεσσαλονίκη και προς την Αθήνα είναι πολλές φορές αναπάντεχες και προβληματικές, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο. Ελπίζουμε οι εταιρείες που θα αναλάβουν αυτό το έργο να έχουν κάνει πρόβλεψη για τα προαναφερόμενα.

Κλειστή θα παραμείνει από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και για οχτώ μήνες – δηλαδή έως και τα τέλη Ιουνίου 2020 – η γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη στην Παλιά Εθνική Οδό, λόγω εργασιών για την ενίσχυσή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και ενημέρωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιοχή της υφιστάμενης γέφυρας του Πηνειού και η κίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή θα αποκατασταθεί ως εξής:

* Α/Κ Ευαγγελισμού – παράκαμψης και κυκλικού κόμβου

Η κίνηση προς Κατερίνη θα γίνεται με διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού

* Ι/Κ Τεμπών

Η κίνηση προς Κατερίνη θα πραγματοποιείται με ανακατεύθυνση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού και τη δημιουργία παράκαμψης στην περιοχή αναστροφής των οχημάτων του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου

* Ι/Κ Ομολίου – οικισμού Περαταριάς

Η διέλευση προς Κατερίνη θα διεξάγεται με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, ενώ προβλέπεται και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού με υποχρεωτική έξοδο των οχημάτων από την Π.Ε.Ο. μέσω του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Ομολίου

Αντίστοιχα, η μεταφορά προς Λάρισα θα διευκολυνθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης, ενώ σύμφωνα με το tinealarissa.gr προβλέπεται ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού και η υποχρεωτική αναστροφή των οχημάτων της Π.Ε.Ο. με την κατασκευή προσωρινού καμβίδιου κυκλικής κίνησης.

* Ι/Κ Πυργετού – Η/Κ Ραψάνης

Η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με την εξυπηρέτηση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης. Παράλληλα, το tinealarissa.gr σημειώνει ότι ελεύθερα και χωρίς να επιβαρύνονται με το αντίτιμο διοδίων θα διέρχονται από τις σήραγγες των Τεμπών οι κάτοικοι του δήμου Τεμπών.