Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. πριν από δύο χρόνια είχε προτείνει στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Μπενίση να προχωρήσει στην κατασκευή και υλοποίηση του προγράμματος πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων στην Αττική και τη Βοιωτία ώστε το λεκανοπέδιο και η Βοιωτία να είναι αυτόνομες στην πώληση και μεταφορά του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι έστω και αργά το πρόγραμμα αυτό άρχισε να υλοποιείται και η δήλωση του κ. Σαχίνη, νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ μας δίνει την ελπίδα ότι οι δημόσιοι φορείς θα χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 2MW κατασκευάστηκε και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές, από τις οποίες τροφοδοτείται με νερό το 60% των περιοχών του λεκανοπεδίου και ειδικά οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της εταιρείας μέσα από την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα συνεχιστεί, με νέους φωτοβολταϊκούς σταθμούς και σε άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο νέος σταθμός, αποτελεί επένδυση συνολικής δαπάνης 1,6 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με ίδια κεφάλαια και ολοκληρώθηκε σε ενάμιση μήνα. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, μετά την επίσκεψή του στον φωτοβολταϊκό σταθμό, δήλωσε: «Το κύριο μέλημά μας στην ΕΥΔΑΠ δεν είναι μόνο το καθαρό νερό, αλλά και η στροφή της εταιρείας σε καθαρές πηγές ενέργειας, ώστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους μας».

Κατηγορίες: ΕΝΕΡΓΕΙΑ