Το ΠΑΚΟΕ χρόνια τώρα υπέρμαχο των ΑΠΕ και του Φυσικού Αερίου ως «καθαρού» ορυκτού καυσίμου, επικροτεί τις προσπάθειες του ομίλου «Μυτιληναίος» και θα βοηθήσει τις προοπτικές για μία Ελλάδα χωρίς μαύρη και επικίνδυνη λιγνητική ενέργεια.

Σε ομιλία του ο κ. Μυτιληναίος και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε ότι ο στόχος παραγωγής καθαρής ενέργειας από 20% που είναι σήμερα, θα φτάσει το 35% το 2030 δεν είναι απλά φιλόδοξος, αλλά αναγκαίος.  Δεσμεύθηκε επίσης ότι η βιομηχανική δραστηριότητα της εταιρείας θα γίνει πράσινη. «Μέχρι το τέλος του 2030, ο τομέας της μεταλλουργίας της εταιρείας, το Αλουμίνιο της Ελλάδας και άλλες μονάδες της εταιρείας στο εξωτερικό θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μηδενίζοντας έτσι το περιβαλλοντικό βιομηχανικό αποτύπωμα».

Ο γενικός διευθυντής ενέργειας της θυγατρικής της Mytilineos, Protergia, Ντίνος Μπενρουμπή αναφερόμενος στο ενεργειακό κέντρο της εταιρείας είπε ότι «η προσθήκη της μονάδας είναι η φυσική εξέλιξη της στρατηγικής μας. Η Protergia είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καλύπτει το15%  της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Με την προσθήκη της νέας μονάδας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας η Mytilineos  θα ξεπεράσει τα 2.000 MW. Συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ενώ η θερμική της απόδοση είναι μεγαλύτερη από 63% και την κατατάσσει πρώτη στην Ευρώπη».

Κατηγορίες: ΕΝΕΡΓΕΙΑ