Το ΠΑΚΟΕ κατά διαστήματα έχει καταγγείλει τέτοιες συμπεριφορές και λοβιτούρες και στην 40χρονη πορεία του έχει διαπιστώσει ότι σε τέτοιες καταστάσεις δυστυχώς εμπλέκονται εκπρόσωποι της…εξουσίας (Σύμβουλοι Υπουργών, Υπάλληλοι περιφερειών και Δήμων κ.α.) με αποτέλεσμα ο…φτωχούλης του Θεού πολίτης να μην βγάζει ουδέποτε άκρη.

Το σχέδιο υπαλλήλων του υπουργείου Γεωργίας και ιδιωτών να παρουσιάσουν ως «οικισμό» ένα δάσος στη Βεγορίτιδα (ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000),  μπλοκαρίστηκε από τη Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από δικαιούχους  της περιοχής που διαπίστωσαν ότι δασική έκταση στην Πέλλα με θέα τη Βεγορίτιδα και σε απόσταση αναπνοής από το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν, παρουσιαζόταν σε τοπογραφικό σχέδιο ως… έτοιμος  οικισμός με δρόμους, σπίτια και πλατείες.  Η περιοχή είναι συνιδιόκτητη έκταση που ανήκει κατά 59,36% στο δημόσιο και κατά 40,64% σε ιδιώτες, με την έννοια όμως ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται την υλοτομία, τα βοσκοτόπια και τις καλλιέργειές της.  Έτσι με υπουργική απόφαση του 2015 η συγκεκριμένη έκταση «βαφτίστηκε» οικισμός.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης κάθισαν ως κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος του δημοσίου τρεις ιδιώτες, μία τοπογράφος που συνέταξε τα σχέδια και η ειδική σύμβουλος του τότε υφυπουργού Γεωργίας καθώς επίσης και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου που όμως έχει πεθάνει. Κατά την ακροαματική διαδικασία αναδείχτηκε ότι το τοπογραφικό σχέδιο που παρουσίασε τη δασική έκταση σαν τμήμα του οικισμού και μάλιστα με υποδομές, ήταν ψευδές. Στην ειδική σύμβουλο του υπουργού αποδόθηκε ο σχεδιασμός οικοπεδοποίησης , η οποία είπε πως είναι συνταξιούχος και δεν έχει σχέση με το ζήτημα.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ