ΚΟΡΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΑΦΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Όταν πριν δέκα πέντε (15) χρόνια είχε ξεκινήσει το Χ.Υ.Τ.Υ. Χανίων, το ΠΑΚΟΕ διαμαρτυρόταν επειδή πίστευε ότι χωρίς την παιδεία για ανακύκλωση ο χώρος αυτός θα τελείωνε σύντομα. Εν τούτοις η επέκταση αποτελεί οφθαλμοφανή ανάγκη, αλλά εάν δε ξεκινήσει σοβαρός αγώνας για την πραγματική ανακύκλωση στην πηγή, σε πέντε χρόνια πάλι θα ζητάμε και άλλο χώρο. ΕΛΕΟΣ!

Σε 18 μήνες θα παραδοθεί η επέκταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Χανίων και έτσι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της επεξεργασίας των απορριμμάτων. Το έργο έχει ενταχθεί εδώ και ένα χρόνο στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος με ποσό που φτάνει τα 5.703.054 ευρώ (με ΦΠΑ). Πρόσφατα υπογράφηκε η σχετική σύμβαση ανάμεσα στη ΔΕΔΙΣΑ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και στην ανάδοχο εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. επίσης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Ο Δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για έργο σταθμό στη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων για τη Δυτική Κρήτη. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως είναι ζητούμενο τα επόμενα χρόνια να μειωθούν οι ποσότητες των υπολειμμάτων που θάβονται στο χώρο αυτό.

Σχετικά με το τι θα γίνει με τα υπολείμματα μέχρις ότου ολοκληρωθεί η επέκταση, δεδομένου ότι ο υπάρχων Χ.Υ.Τ.Υ. έχει κορεστεί  οι ειδικοί είπαν ότι έχουν γίνει κάποιες ενέργειες για να αυξηθεί η χωρητικότητα και περιμένουν την εταιρεία να παραδώσει στο Δήμο ένα πρώτο κομμάτι το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει άμεσα.