Το ΠΑΚΟΕ, εδώ και σαράντα χρόνια που λειτουργεί, έχοντας ξεκινήσει δυνατά από το Ζάππειο στις 20 Ιουνίου του 1979 με το σύνθημα: «Για να μην αλλάξει το κλίμα, πρέπει εμείς να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής» διαπιστώνει ότι είναι ακόμη ένα μήνυμα επίκαιρο – γιατί από φιέστες είμαστε πρώτοι αλλά από πράξεις μηδέν. Εμπρός, λοιπόν, να δραστηριοποιηθούμε πριν να είναι πολύ αργά.

To διάστημα 20 με 27 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, προγραμματίζονται δράσεις σε όλο τον κόσμο με αίτημα την προστασία του και την αποδέσμευση από τα ορυκτά καύσιμα.

Στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης του κοινού, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανατρέξουν στη σελίδα globalclimatestrike.net σχετικά με πληροφορίες για το τι μπορεί να κάνει όποιος επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο της κινητοποίησης με προτάσεις για δημιουργία πλακάτ και να παρακολουθούν τις σχετικές ενημερώσεις συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη διεύθυνση: https://globalclimatestrike.net/?fbclid=IwAR220VK49WZCke0p3z5HZX305L32FmjXzuaNskX1h4wWeo0oVfrf3IukGp0

είτε μέσω της σελίδας της διοργάνωσης στο Facebook και του tag #ClimateStrike.

Ζωντανό παράδειγμα η GretaThunberg, η 16χρονη Σουηδή που έφθασε πριν λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, αφού διέσχισε τον Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό που κινείται με ηλιακή ενέργεια και η οποία έτυχε θερμής υποδοχής μπροστά από το άγαλμα της Ελευθερίας.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πρωτεύουσας,  στο πλαίσιο του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος Fridays For Future πραγματοποίησαν πορεία που ξεκίνησε απ’ την πλατεία Συντάγματος, κατευθύνθηκε προς το Μοναστηράκι και ακολούθως επέστρεψε στο Σύνταγμα, όπου έκαναν για λίγο καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή με συνθήματα: «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας δράσουμε τώρα», «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας» και «Παιδιά της Γης, παιδιά της αλλαγής». Μαθητές και φοιτητές προχώρησαν σε καθιστική βουβή διαμαρτυρία και μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

> Στην Ελλάδα προγραμματίζεται συλλαλητήριο και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 12:00μμ στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων.

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ