Το ΠΑΚΟΕ εδώ και δύο χρόνια έχει καταγγείλει τις παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή αυτή, με διαπλοκή και υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας, αλλά «κανενός το αυτί δεν ιδρώνει». Πρόσφατα, μάλιστα, προσπάθησαν να βάλουν και φωτιά. Εντούτοις, το «βαθύ» κράτος … καλά κρατεί.

Σε απάντηση στην καταστροφή δεκάδων στρεμμάτων του παρθένου δάσους της Βουρβουρούς μέσα από προσπάθειες εκχέρσωσης και υλοτόμησης (2018 και 2019) με σκοπό τη δόμηση και την εγκατάσταση προκάτ, σύμφωνα με καταγγελία, άρχισε πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών στη διεύθυνση:

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Htizoyn_se_prostateyomeno_periohi_stin_Sithonia_Halkidikis/?fozUDhb=&fbogname=Eleni+D

Το δάσος ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας Natura 2000, εκτείνεται μέχρι τη Σάρτη στη Χαλκιδική και έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέο. Όπως σημειώνει το thefestival.gr, στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις κατά των αναρτημένων δασικών χαρτών, ενώ το voria.gr μετέδωσε ότι αυτοψία διενήργησε το δασαρχείο Πολύγυρου.