Το κόστος της οργάνωσης του κινηματογραφικού φεστιβάλ στη Βενετία ξεπέρασε τα 85.000.000 ευρώ. Οι εισπράξεις από τις αντι… κλιματικές πολυεθνικές ξεπέρασαν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Το κόκκινο χαλί … μας μάρανε!!! Βέβαια, ορισμένοι «ματσωμένοι» ευαίσθητοι κατά τα άλλα συμφώνησαν με τα μηνύματα – και ιδιαίτερα για τα κρουαζιερόπλοια – αλλά μετά τη «φιέστα» ξαναγύρισαν όλοι στην απόλυτη χλιδή. Αίσχος, κύριοι της εξουσίας. Μπροστά μας έχουμε καταστροφές πλούτου – ιδιαίτερα στις χαμηλές τάξεις των κατοίκων του πλανήτη. Σταματήστε τις «φιέστες», βοηθείστε τους κατοίκους του πλανήτη … έμπρακτα πλέον. Το ΠΑΚΟΕ καταγγέλλει αυτό το αλαλούμ για την κλιματική αλλαγή.

Φορώντας λευκές φόρμες, περίπου 300 διαδηλωτές κάθισαν για αρκετές ώρες στο κόκκινο χαλί του φετινού κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 προτρέποντας σε δράση για την κλιματική αλλαγή.

Με πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως: «Το σπίτι μας καίγεται» και «Όχι στα κρουαζιερόπλοια», κάλεσαν σε υποστήριξη τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, όπου παρουσιάστηκαν καινούριες ταινίες για έντεκα ημέρες.

«Θέλουμε να αντιμετωπιστεί το θέμα της κλιματικής κρίσης, πιστεύουμε πως είναι πιο σημαντικό από ο,τιδήποτε άλλο στον κόσμο τώρα», δήλωσε η Κιάρα Μπουράτι, μέλος της επιτροπής κατά των κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία. Η πρωτοβουλία των διαδηλωτών, που εκφράζονται μέσα από τη συμμετοχή τόσο σε ιταλικές, όσο και σε ομάδες από άλλες χώρες, ήταν μέρος των πενθήμερων εκδηλώσεων με θέμα «Venice Climate Camp», με τη Σίνα Ράιχ από τη γερμανική ομάδα Ende Gelande να σημειώνει: «Ηκλιματική κρίση δεν έχει σύνορα, γιατί θα έπρεπε να σταματάμε σε κάποιο σύνορο και να νοιαζόμαστε μόνο για κάποια τοπικά προβλήματα που έχουμε στον τόπο μας; Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι αγώνες συνδέονται ο ένας με τον άλλο.»

Σε συνέντευξη Τύπου για την προώθηση της ταινίας «The Burnt Orange Heresy», ο Μικ Τζάγκερ δήλωσε ευτυχής με την πρωτοβουλία επειδή «μιλάμε για όσους θα κληρονομήσουν τον πλανήτη». Υπέρ τάχθηκε και ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ σημειώνοντας πως οι περιβαλλοντικοί διαδηλωτές πρέπει να «πολεμήσουν πιο σκληρά» και να λάβουν όσο «μεγαλύτερη υποστήριξη μπορούν», ενώ πρόσθεσε πως χρειάζονται συνδρομή και εκείνοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μεταναστών. «Όταν είστε στην ηλικία μου… 85 ετών και έχετε παιδιά και εγγόνια», είπε, δεν θα τους αφήσετε τίποτα, αν δεν ψηφίσετε να φύγουν εκείνοι που κυβερνούν σε Βραζιλία, Λονδίνο και Ουάσινγκτον. «Καταστρέφουν τον κόσμο».

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ