Το ΠΑΚΟΕ επιβεβαιώνει και καταγγέλλει χρόνια τώρα τις παραβάσεις και τις εγκληματικές αδιαφορίες των «αρμοδίων» των εκάστοτε κυβερνήσεων ανά τον κόσμο. Πιστεύει ότι «εάν ο πολίτης δεν συνειδητοποιήσει τα προβλήματα, τότε θα είναι αργά για τις σημερινές και επόμενες γενιές. Πρώτα από όλα πρέπει να καταργηθούν οι επικίνδυνες καρκινογόνες και τοξικές μορφές ενέργειας όπως…ο λιγνίτης όπου στη χώρα μας …χτίζεται σήμερα και ένας άλλος λιγνιτικός σταθμός με …υπογραφή Τσίπρα και Κινέζων.

Ακόμη και από το διάστημα είναι ορατές οι φλόγες της πυρκαγιάς που καίει την Αρκτική. Από την άλλη, ο περασμένος Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί στην ιστορία. Κάποιοι μιλούν όχι πια για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματικό ψήσιμο. Είναι όμως δυνατό, να μετατρέψουμε αυτό το εφιαλτικό σενάριο που διαμορφώνεται, σε ένα όμορφο, καθαρό, οικολογικό και πράσινο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Κάποιες περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως το Avaaz, (που το ΠΑΚΟΕ είναι μέλος του) ξεκινούν ένα 16μηνο σχέδιο κινητοποίησης με αρχή τη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και κορύφωση στα τέλη του επόμενου έτους οπότε θα γίνουν οι πιο καθοριστικές διαπραγματεύσεις για το κλίμα από την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού. Αυτό το σχέδιο μπορεί να στεφθεί με επιτυχία εφόσον γίνουν οι παρακάτω ενέργειες.

  • Πιέζοντας τις κυβερνήσεις να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης και να δεσμευτούν για στροφή σε 100% καθαρή ενέργεια
  • Κινητοποιώντας εκατομμύρια πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους με τους μαθητές και τις μαθήτριες του πλανήτη στη μεγαλύτερη παγκόσμια απεργία για το κλίμα που ετοιμάζουν για τον Σεπτέμβρη
  • Προσφέροντας εκπαίδευση στις πιο υποσχόμενες νέες ακτιβίστριες και ακτιβιστές που ηγούνται στον παγκόσμιο αγώνα για το κλίμα 
  • Αναχαιτίζοντας το λόμπι των πετρελαϊκών και του λιγνίτη, και τις πολιτικές μαριονέτες τους, κάθε φορά που προσπαθούν να ανέβουν στην εξουσία 

Υπάρχουν πια στις μέρες μας όλα τα εργαλεία για τη δημιουργία μιας πετυχημένης, καθαρής, πράσινης παγκόσμιας οικονομίας.Ήδη η ανανεώσιμη ενέργεια είναι συχνά πιο οικονομική απ’ τα ορυκτά καύσιμα.

Σε όλο και περισσότερες χώρες του πλανήτη υπάρχει ένα παγκόσμιο κίνημα νέων ηγετών, αποφασισμένο να εξασφαλίσει 100% καθαρό μέλλον για όλους μας. Δυστυχώς όμως δέχονται σκληρό πόλεμο απ’ τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής και τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Μαζί μπορούμε να τους στηρίξουμε, αρχίζοντας δυναμικά με τη Διάσκεψη Κορυφής τον επόμενο μήνα και συνεχίζοντας αδράζοντας κάθε σημαντική πολιτική ευκαιρία μέσα στους επόμενους 16 μήνες, για να υπερασπιστούμε όσα αγαπάμε!!

Πριν απ’ τις διαπραγματεύσεις για το κλίμα στο Παρίσι, είχε ειπωθεί ότι ο στόχος για 100% καθαρή ενέργεια ήταν αδύνατος. Με παγκόσμιες μαζικές διαδηλώσεις, εντυπωσιακές δράσεις και έξυπνη στρατηγική έγινε το αδύνατο δυνατό.. Τώρα χώρες σε όλο τον κόσμο δημοσιεύουν πλάνα για στροφή σε 100% καθαρή ενέργεια! Αλλά πάρα πολλές άλλες έχουν μείνει πίσω, βάζοντας τα πάντα σε κίνδυνο.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ