Το ΠΑΚΟΕ συμφωνεί και επαυξάνει τις καταγγελίες του κυρίου Σγουρού, περιφερειάρχη πριν την κυρία Δούρου. Το ΠΑΚΟΕ είχε υποβάλλει δύο προτάσεις για τον καθαρισμό του Σαρανταπόταμου – που ακόμα δυστυχώς δεν έχει γίνει-, και του Πεδίου του Άρεως.

Ακόμη περιμένουμε απάντηση για τις δύο αυτές δράσεις του ΠΑΚΟΕ.

Ώμος τα «δικά της παιδιά» τα «βόλευε» με τις απευθείας αναθέσεις και τα 20χίλιαρα που τους έδινε.

Για αυτά και πολλά άλλα οι κάτοικοι της Αττικής την έστειλαν σπίτι της.

Το ΠΑΚΟΕ εύχεται ο νέος περιφερειάρχης να μην ακολουθήσει την κακή και «κενή» πεπατημένη της Δούρου, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε την 5ετία που πέρασε μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης συναυλίες, συμμετοχές σε δεκάδες συνέδρια και εκδηλώσεις, συμμετοχές σε τουριστικές και πάσης φύσεως εκθέσεις, βραβεία, διαφημιστικές καταχωρήσεις και αμοιβές για μελέτες με δυσδιάκριτο αντικείμενο και πολλές άλλες δαπάνες που το κόστος τους αθροιστικά ξεπερνά τα 3εκ. ευρώ.

Κατά την τελευταία πενταετία η απερχόμενη διοίκηση χρησιμοποίησε τους πόρους  του Ταμείου για να πραγματοποιήσει σειρά δαπανών που κάθε άλλο παρά αναπτυξιακό χαρακτήρα είχαν. Πρόκειται για δαπάνες που το ύψος τους δεν ξεπερνά αυτοτελώς τα 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι γίνονται όχι με διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση.

Ο κ. Σγουρός αναφέρει: «Σε μια δύσκολη συγκυρία για την ελληνική κοινωνία οι εθνικοί και κοινοτικοί πόροι πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ και κυρίως με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητά τους ώστε να επιστρέφουν στην κοινωνία πολλαπλασιαστικά. Το να ξοδεύονται χρήματα δεξιά και αριστερά ή για «δημόσιες σχέσεις» δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή σε μια χώρα που πέρασε 10 χρόνια μνημονίων και σκληρών οικονομικών πολιτικών και περικοπών».