Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει καταγγείλει τον ανεξέλεγκτο ελλιμενισμό πολλών δεξαμενόπλοιων στην Κυνοσούρα (άκρο της Σαλαμίνας) και μάλιστα πλοίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες των λυμάτων (slots) από άλλα πλοία που καθαρίζονται.

Άραγε όλα αυτά από ποιους ελέγχονται και ποια ενημέρωση έχει ο πληθυσμός της Σαλαμίνας, του Κερατσινίου και του Περάματος, αλλά και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε εγκαταλειμμένο τάνκερ στα παράλια της Υεμένης βρίσκονται αφημένα περίπου 1,1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο «Safer» το οποίο είναι εδώ και χρόνια αγκυροβολημένο κοντά στο λιμάνι Ρας Ισά της Υεμένης.  Αυτή η ποσότητα πετρελαίου αποτελεί άμεσο κίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Το τάνκερ βρίσκεται στις ακτές της Υεμένης από το 2015 και είχε μετατραπεί σε πλωτή μονάδα αποθήκευσης. Σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ, αν διαρρεύσει πετρέλαιο από το πλοίο είναι δυνατό να δημιουργηθούν πετρελαιοκηλίδες που θα φτάσουν ακόμα και στη Διώρυγα του Σουέζ ή και προς τα στενά του Ορμούζ κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ