Και η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής έχει σαν αποτέλεσμα την ανάθεση στους «σκουπιδάρχες» που αλωνίζουν χρόνια τώρα στο αλώνι που λέγεται «χρυσός τα σκουπίδια» επειδή η τιμή είναι με τον τόνο και όσα περισσότερα σκουπίδια τόσο…αυξάνει ο θησαυρός. Τα παρακάτω το αποδεικνύουν!!

Ο σύλλογος εργαζομένων του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) καταγγέλει τη Ρένα Δούρου για ηθελημένη καθυστέρηση στη χωροθέτηση νέων χώρων διαχείρισης απορριμμάτων με αποτέλεσμα η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής να αποτελεί τη μόνη δυνατή λύση. Επίσης τονίζει ότι σε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων είχε δεσμευθεί ότι έως τα μέσα Ιουνίου 2018 θα είχε ανακοινώσει τις χωροθετήσεις στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα Απορρίμματα (ΠΕΣΔΑ).

Η κ. Δούρου πετάει το μπαλάκι των αποφάσεων στη νέα διοίκηση της περιφέρειας η οποία θα αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και ανακοινώσεις από την πλευρά της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ για τον κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής και την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης εναλλακτικής λύσης η κ. Δούρου «προτίμησε να σφυρίζει αδιάφορα υποσχόμενη χωροθετήσεις». Έτσι, αποδίδουν στην περιφερειάρχη όχι άγνοια ή αδιαφορία, αλλά πρόθεση, καθώς επέλεξε να μη λαμβάνει αποφάσεις ούτος ώστε να φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο και να προκύψει η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής ως μόνη λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Αν και είχε κάνει σημαία της κατά τον προεκλογικό αγώνα το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής σήμερα λέει ότι υπάρχουν δυνατότητες με επεμβάσεις εντός του ΧΥΤΑ για παράταση της διάρκειας ζωής του.