Και μετά συζητάμε, διαβάζουμε και γράφουμε χιλιάδες σελίδες για την κλιματική αλλαγή. Το έλλειμα του CO2 από τα παρακάτω φτάνει να δημιουργήσει κλιματικές και ανώμαλες αλλαγές σχεδόν στο ½ του νότιου Ημισφαιρίου. Αλλά η Νότια Αμερική και ιδιαίτερα η Βραζιλία με τον φασίστα πρόεδρό της μπορεί να καταστρέψει ανεπιστρεπτί τον πλανήτη, όπως με τον λιγνίτη ο…Τσίπρας την Ελλάδα.

Μισό δισεκατομμύριο δέντρα κόπηκαν στον Αμαζόνιο μέσα σε ένα χρόνο, έκταση που αντιστοιχεί σε 500.000 γήπεδα ποδοσφαίρου. Οι εκμεταλλευτές του δάσους εισβάλλουν με όπλα σε προστατευόμενες ζώνες και δολοφονούν τους ιθαγενείς ηγέτες που αντιστέκονται. Επίσης έχουν λάβει χώρα πτήσεις αεροπλάνων που καταρρίπτουν βενζίνη με σκοπό να κάψουν το δάσος. Και αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας ξεγύμνωσε τον Αμαζόνιο από όποια προστατευτικά μέτρα του είχαν απομείνει.

Ευτυχώς που κάποιοι Βραζιλιάνοι βουλευτές εξετάζουν νέα ισχυρά μέτρα για την προστασία του πολύτιμου δάσους. Συγχρόνως, οι ομάδες ιθαγενών που αγωνίζονται να σώσουν το σπίτι τους ζητάνε παγκόσμια στήριξη.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έκοψε τα κονδύλια για τα προγράμματα προστασίας του δάσους και απείλησε να διώξει ολόκληρες κοινότητες ιθαγενών από τα πατρογονικά τους εδάφη. Σε περίπτωση που χαθεί το δάσος θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στο παγκόσμιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής καθώς ο Αμαζόνιος εισπνέει και αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Για το λόγο αυτό Βραζιλιάνοι βουλευτές ετοιμάζονται να προτείνουν μέτρα που θα μπορούσαν να εκμηδενίσουν την παράνομη αποψίλωση και ιθαγενείς ηγέτες καλούν τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα για την προστασία του δάσους.

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ